Adam Sušovský
10. dubna 2016 • 21:20

S bodem jsem spokojený! Ale bude přituhovat, tuší gólman Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohráli, ale cestou do kabiny si všichni plácli. Hokejisté Slavie mají splněno. V Karlových Varech sice neuspěli v nájezdech 1:2, ale jedním získaným bodem splnili svůj cíl. Po polovině baráže mají na kontě deset bodů a Energii pod sebou. Jedou tempem, které je může na konci vynést do extraligy. „Vůbec bych se nezlobil, kdyby se ve druhé polovině body rozdělovaly stejně. Když si udržíme bilanci s Karlovými Vary a budeme bodovat s Jihlavou, máme velkou šanci postoupit,“ měl skvěle propočítáno brankář Alexandr Hylák



Takže bod po prohře 1:2 berete?
"Jeli jsme sem s cílem uhrát bod, to se nám povedlo. Sice jsme se občas dostávali pod tlak a Vary nás asi přestřílely (44:22), ale byl to spíše boj. Je vidět, že oba týmy už ví, o co jde, a zápas tomu odpovídal. Já jsem s bodem spokojený."

Nakonec zápas rozhodly až nájezdy a v nich parádní kličky Rostislava Marozse, kterého jste sice jednou vychytal, ale pak vám dal dva góly. Poměrně suverénně…
"Udělal to šikovně. Při jeho prvním gólu to byla trošku škoda. Počkal jsem si, vybruslil tak, jak jsem potřeboval, ale on to trefil nad lapačku. U toho druhého gólu už to udělal dobře, i když já mu to mohl možná zkusit vypíchnout. Dobře mě vykličkoval…"

Moc hezký zápas se ale jinak nehrál. Bylo to spíše o urputnosti, hokej pěkný nebyl. Souhlasíte?
"Já bych to jako nepěkný nehodnotil. Ono už to asi mezi námi takové bude. Něco jiného je, když hrajete s Litvínovem, který má v týmu hračičky a hraje se nahoru dolů. Teď to bude přituhovat. Všechny týmy si uvědomují, že každé zaváhání bude na konci rozhodující. Už je ve hře jen osmnáct bodů, to není moc."

SESTŘIH: KARLOVY VARY - SLAVIA 2:1 po samostatných nájezdech (Baráž, 6. kolo)
Video se připravuje ...

K postupu do extraligy z rozšířené baráže bylo zatím vždy potřeba minimálně dvacet bodů. Vy jich máte v polovině soutěže deset. Jste spokojeni?
"Ale jestli se nepletu, loni měli kluci na Slavii 23 a stejně jim to nestačilo. Ale jo, dvacet bodů bude minimum. Ono to tak vychází. Se na tabulku podívejte. Litvínov má dvanáct, my deset, Vary osm. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se to rozdělilo i ve druhé půlce (usměje se)."

Asi to ale nebude tak jednoduché.
"Samozřejmě. Bude to těžké. Vary mají teď doma Slavii, my jedeme do Litvínova. Takže uvidíme. Je před náma čtrnáct dní, spoustu zápasů. Síly už docházejí, ale kdy jindy je najít než v takových zápasech."

Berete tedy dnešní bod tak, že můžete být mnohemvíce spokojenější než Vary?
"Jo, já to tak beru! Hráli jsme s nimi dva zápasy, máme z nich čtyři body a oni jen dva. Nemůžeme říct, že jsme nespokojeni. I z průběhu té hry. My jsme Vary nedostali nějak pod tlak, takže bod je dobrý. Když si s nimi budeme držet stejnou bilanci a uhrajeme zápasy s Jihlavou, je velká šance, abychom postoupili."

Jak už jste řekl, v úterý hrajete v Litvínově. I tam bude jakýkoliv bod zlatý, že?
"Samozřejmě! Podívejte se, kolik koneckonců se z venkovních zápasů v baráži odvezlo bodů. Dva body uhrál u nás Litvínov, my uhráli dva v Jihlavě, dneska jsme uhráli tady bod a Litvínov v Jihlavě. To jsou jediné body, které v baráži uhráli hosté. A my teď jedeme do Litvínova, který je ze všech těch čtyř týmů nejnašlapanější. Loni uhráli titul, kvalita tam je. Je to nejsložitější soupeř. Budu spokojený s jakýmkoliv bodem."

Michal Vachovec před brankářem Slavie Alexandrem Hylákem ve velké šanci neuspěl
Michal Vachovec před brankářem Slavie Alexandrem Hylákem ve velké šanci neuspěl

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud