14. dubna 2016 • 04:05

Boj o trůn startuje! Jaké jsou TŘI největší zbraně Liberce a Sparty?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Brankář Liberce Ján Lašák za sparťanem Michalem BarinkouBrankář Liberce Ján Lašák za sparťanem Michalem BarinkouFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Extraligové finále je konečně tady! To si říkají hlavně v Liberci, který si kvůli expresní jízdě vybírá během play off spíš pracovní volno. Také z toho důvodu je odpočatější parta trenéra Filipa Pešána mírným favoritem boje o zlato, pro Spartu zase mluví neporovnatelně bohatší medailová historie… Podívejte se, jaké jsou tři největší zbraně Liberce a Sparty.

  • Liberec: Přesilovky

    Základní to vybavení arzenálu v play off, ale Liberečtí jako by měli v přesilovkách doslova atomovku. Za osm zápasů vyřazovacích bojů se využití početní převahy bílých šelem dotýká fantastického čísla téměř 33 procent! Tedy každá třetí početní výhoda znamená branku. Při početní výhodě Severočeši dali už 14 branek, v semifinále s Mladou Boleslaví to byl klíčový faktor.

    Boleslav-Liberec: Gól! Vampola skóroval a naštval tím Urbana
    Video se připravuje ...

  • Sparta: Hra pod tlakem

    Bílí Tygři takhle blízko titul ještě neměli, favoritem byli v play off poprvé. Pro Spartu tohle není nic nového, na nic si nemusí hrát. V oblecích je tým zvyklý chodit na zápasy dávno, stejně jako čelit vysokým očekáváním. U ní se jaksi předpokládá, že bude hrát o nejvyšší mety. Tomu odpovídá i tlak okolí. Liberečtí lídři s tím taky mají dost zkušeností, jako celek je v tom však odolnější Sparta.

    Barinka okoukal parádní gól od Malíka
    Video se připravuje ...

  • Liberec: Vyrovnanost

    Jasně, Bílí Tygři se mohou spolehnout na genialitu Petra Vampoly či Branka Radivojeviče, hráče zrozeného pro play off, ale když by se mu nedařilo, jsou tu další a stejně úderní. Velké nebezpečí v případě Liberce hrozí o třetí i čtvrté lajny. V play off si třeba jen dva góly připsal Jan Stránský, skvěle hraje například mladíček Dominik Lakatoš.

    Chytrák Vampola? Takticky vyprovokoval Červenku
    Video se připravuje ...

  • Sparta: Na Liberec umí

    Liberec moc zápasů neprohrál, ale Sparta na něj umí a věří si. V základní části s ním prohrála jen jednou na nájezdy, zato ho třikrát porazila. Výsledkem 5:2 se zároveň postarala o nejvyšší vítězství na ledě suveréna základní části. Play off je jiná soutěž, nicméně do finále jde Sparta sebejistě, byť stojí proti týmu, který ve vyřazovacích bojích ještě neprohrál. Je odhodlaná to změnit.

    SESTŘIH: 46. kolo extraligy, HC Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:5
    Video se připravuje ...

  • Liberec: Ján Lašák

    Ve finále může zkušený gólman sehrát klíčovou roli v souboji se Spartou. Když zatím v play off Bílí Tygři polevili, vždy je mistr světa z roku 2002 proti Chomutovu a obzvláště ve druhém utkání s Mladou Boleslaví podržel. Celková úspěšnost zákroků ve vyřazovacích bojích 93,62 procent je z libereckého pohledu velmi slibným číslem.

    Liberecký brankář Lašák kouzlil. Vytáhl SUPERZÁKROK
    Video se připravuje ...

  • Sparta: Jaroslav Hlinka

    Takového srdcaře v libereckém týmu stěží najdete. Za Spartu dýchá, touží po pátém titulu, což se v klubu, kde vyrostl, ještě nikomu nepovedlo. Vůdce a příklad na ledě i v kabině. Dovede tým strhnout a pořádně za to vzít, rozhodnout zápas. Hattrickem v pátém čtvrtfinále se Zlínem pojistil postup, podobně tým nastartoval ve zlomovém pátém semifinále proti Plzni.

    Sparta - Zlín: Hrdina zápasu! Hlinka si připsal hattrick
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud