14. dubna 2016 • 20:34

Vampola se divil trestu, Liberec dohrál bez něj. Nehrajeme šachy, zlobil se

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tygři se zrovna nadechovali k závěrečnému náporu. Necelých jedenáct minut před koncem prvního finálového utkání hokejové extraligy za stavu 3:1 pro Spartu však přišla pro domácí Liberec další rána. Po incidentu u sparťanské střídačky byl vyloučen na pět minuty a dokonce utkání klíčový útočník Severočechů Petr Vampola.



Čtyřiatřicetiletý centr po předcházejícím souboji se sparťanem Lukášem Pechem drobného útočníka postrčil ramenem u střídačky. Pech po kontaktu zavrávoral a nejspíše upadl žebry na roh mantinelu. Rozhodčí Fraňo po konzultaci s kolegy následně Vampolovu k překvapení všech potrestal vyloučením do konce utkání.

Liberec - Sparta: Vampola po střetu s Pechem dostal 5 + do konce
Video se připravuje ...

Mistr světa z 2010 těsně po utkání v rozhovoru pro Českou televizi celý incident okomentoval. „Těch kontaktů je tam v utkání hrozně moc. Je to finále extraligy, nehrajeme přece šachy. Došlo tam k malému kontaktu, nic velkého. Měli tam otevřený vrátka od střídačky, tak asi na ně spadl. To mě samozřejmě mrzí, nechceme si ublížit,“ popsal inkriminovaný moment Vampola.

Dvojnásobného vítěze české ligy hodně překvapil trest dokonce utkání. „Podle mě tohle rozhodně nebyl zákrok na pět minut a dokonce utkání,“ řekl rázně liberecký útočník.

Více se však k vyloučení vyjadřovat pochopitelně nemohl. " Nemůžu k tomu nic říkat. Rád bych vám řekl svůj názor, ale tohle prostě komentovat nemůžu. Je to takhle nastavené, s tím nic nenadělám," připomenul Vampola dobře známá pravidla, že v den utkání nemůže hodnotit výkon rozhodčích.

"S odstupem času to mrzí, ale tohle člověk neudělá schválně. Že jsem nemohl dohrát mě samozřemě mrzí, stejně jako to, že jsme prohráli. V pátek musíme uspět," burcuje závěrem smolař prvního finálového duelu.

Liberec - Sparta: Bílí tygři neunesli závěr utkání a chtěli se prát i po jeho konci
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Birner vrazil do Poláška, který se těžce zvedal z ledu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud