15. dubna 2016 • 14:20

Liberecký kouč Pešán: Rozhodčí byli až moc aktivní, ovlivnili hru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 17:20 | V ten nejméně vhodný čas přišli hokejisté Liberce v play off o neporazitelnost. Postarali se o to hráči pražské Sparty, které úvodní finálové utkání vyhráli 3:1 a v sérii se ujali vedení 1:0. "Roli hrála i naše nerozehranost, při gólových šancích jsme volili ukvapená zakončení," hledal příčiny porážky kouč Bílých Tygrů Filip Pešán.



Liberec přitom utkání rozehrál dobře, po první třetině vedl 1:0, hosté však v prostřední části hry skóre otočili. "Postupem času jsme začali být nervózní, protože po těch úvodních šancích jsme měli pocit, že bychom měli vést výraznějším rozdílem. Pak přišel malý výpadek ve druhé třetině, ve kterém Sparta dvakrát skórovala, tam se utkání lámalo," říká domácí trenér.

Liberečtí se především nedokázali vypořádat s produktivitou Pražanů. "Soupeř nás ničím nepřekvapil, protože jsme si vědomi jeho kvalit. Sparta je extrémně efektivní v zakončení, což potvrdila i včera. Ne nadarmo jsou nejlépe střílejícím celkem extraligy," pokračuje Pešán.  

SESTŘIH: Liberec - Sparta 1:3 (1. finále)
Video se připravuje ...

Nepříliš spokojen byl liberecký trenér s výkonem sudích. "Po celé utkání jsem neměl pocit, že by rozhodčí posuzovali hru citlivě. Myslím, že finále by si zasloužilo, aby se v něm předvedli především hráči. Na můj vkus byli oba arbitři v utkání až příliš aktivní a ovlivňovali hru. Utkání bylo řízeno velmi úzkoprse."

Tím však s hodnocením arbitrů nekončí. "Bohužel jsme podlehli pocitu, že by to utkání mělo být řízeno jinak. Na druhou stranu jsem nezaznamenal žádný zákeřný nebo unfair zákrok, snad jen s výjimkou nafilmovaného pádu obránce Emingera. Myslím, že takové pády do finále nepatří. Bohužel následovalo naše vyloučení a gól Sparty na 3:1. Jinak to utkání bylo férové, nemyslím, že by si zasloužilo takový počet vyloučených," dodává.

Liberec - Sparta: Vampola po střetu s Pechem dostal 5 + do konce
Video se připravuje ...

Jedním z nejdiskutovanějších momentů prvního finále byl zákrok Petra Vampoly na Lukáše Pecha, po kterém musel být hostující hráč ošetřován. "Zákrok Petra Vampoly byl z kategorie „netaktních“. Petr nijak zákeřně nezaútočil na hráče vstupujícího do vrátek, pouze se nevyhnul tomuto střetu a s protihráčem se ve volné jízdě srazil. Ano, byl to zbytečný zákrok, ale vyústil z vnitřního pocitu hráče, který v tom utkání ustál velké množství zákroků na hranici pravidel či za ní," říká Pešán.  

Požadavky na druhý finálový zápas má po svých hráčích jasné. "Po hráčích celou sezónu chceme, aby se v naší hře neobjevilo žádné filmování. Chceme, aby se snažili ustát i hraniční zákroky a pokračovali v akcích. Chceme, aby se soustředili na hru a neodváděli svou pozornost k rozhodčím a to i v případě, kdy cítí křivdu. A co se týká rozhodčích, přál bych si, aby hru nechali více plynout a zasahovali do ní, co nejméně," uzavírá liberecký kouč.

Druhé utkání se hraje dnes od 17:20 opět na ledě Liberce, sledovat ho můžete na iSport.cz v online přenosu.

Liberec - Sparta: Bílí tygři neunesli závěr utkání a chtěli se prát i po jeho konci
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Birner vrazil do Poláška, který se těžce zvedal z ledu
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Hlinka potrestal chybu Liberce! Jeho gól potvrdilo video
Video se připravuje ...

Liberec ­- Sparta: Výtisk bruslí zastavil Klimkovu gólovou střelu
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Buchtele nezakončil do odkryté liberecké brány
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud