18. dubna 2016 • 16:20

Koubek patří fotbalové Spartě, v hokejovém finále ale fandí Liberci

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPARTA - LIBEREC ONLINE 18.20 | A Libe a Libe a Liberec! Když můžou, i fotbalisté Slovanu vezmou bílá trika a jdou podpořit své hokejové kolegy přímo do arény v honbě za Masarykovým pohárem. Chybět nebudou ani dnes v Praze na třetím finále extraligy. „Přeji Tygrům,“ říká gólman Tomáš Koubek, byť na severu hostuje ze Sparty, té fotbalové.



Třetí finále Sparta - Liberec sledujte od 18.20 ONLINE zde »

Dnes odpoledne nasednou spoluhráči Tomáš Koubek a Michael Rabušic se svými partnerkami do auta a vyrazí směr Praha. Cíl je jasný: O2 Arena a třetí finálový duel mezi Severočechy a Spartou.

„Doufám, že Tygři vyhrají. Držíme jim palce a myslím, že by bylo velký udělat pro Liberec zase nějaký velký výsledek, aby bylo opět plné náměstí,“ přeje si brankář Slovanu, přestože je hráčem fotbalové Sparty a U Nisy jen hostuje.

„Samozřejmě že fandím Liberci, k hokejové Spartě žádný vztah nemám. Tady už i nějaké kluky znám. Oni jsou určitě rádi, že tam jsme, oni zase chodí na nás, navzájem se podporujeme. Dokonce jsme i celá kabina udělali akci a všichni jsme si koupili bílé dresy, abychom nekazili bílé peklo. Teď už jen aby vyhráli,“ prozrazuje Koubek.

SESTŘIH: Liberec - Sparta 4:2 (2. finále)
Video se připravuje ...

Liberečtí fotbalisté úchvatnou sezonu svých městských „konkurentů“ prožívají od začátku. „Držíme jim palce. Jsem rád, že se jim daří a že se po dlouhé době dokázali dostat takto daleko. Pro celé město je to obrovský úspěch. Je na nich vidět, že mají nějaký systém. Možná začínají i menší revoluci v hokeji a třeba i celkově ve sportu,“ připomíná místní rodák a kapitán fotbalového Slovanu Lukáš Pokorný řadu novinek, které hokejisté v této sezoně úspěšně začali praktikovat.

„Věřím, že by mohli v Praze vyhrát i oba dva zápasy, protože tým mají hodně dobrý a v úvodním zápase třeba první třetinu Spartu k ničemu nepustili. To byla pecka! Tak dobrý hokej jsem dlouho neviděl,“ oceňuje Pokorný vrchol sezony a střet momentálně nejlepších hokejových celků v Česku.

Když se hraje pod Ještědem, občas fotbalisty zabere i kamera a oni se objeví na kostce nad ledem. A asi nejčastěji si režisér „smlsne“ na momentálně zraněném útočníkovi Michaelu Rabušici, jehož tepající srdce na obrazovce nabádá, aby políbil svou vedle sedící manželku Simonu. „Ani mě to už nepřekvapuje, myslím si, že Rambo má ty pusy snad zaplacené,“ vtipkuje Koubek.

Sparta je silný soupeř

Co ho však překvapilo, je, jak snadno se Liberec vyrovnal s úvodní finálovou prohrou 1:3 a jakým způsobem se z toho dokázal ve druhém utkání otřepat a Pražany přehrál 4:2. „Čekal jsem, že ta prohra s nimi zacloumá trochu více, ale ukázali, že se z toho dokážou oklepat, protože to s nimi možná až překvapivě moc nezacloumalo, přestože Sparta je silný soupeř,“ přiznává gólman české reprezentace, který si hokej občas také zahraje (jako křídlo, nikoli gólman) a je jeho velkým fanouškem.

Co tedy říká na čím dál větší vyhrocenost v boji o trůn? „V hokeji je to normální, oproti fotbalu je tam mnohem jednodušší vybít emoce, které pracují. Už tam bylo i pár zákroků za hranou, takže je vidět, že někdo tvrdou hru neunese. Myslím, že v dalších zápasech bude rozhodovat, kdo udrží nervy na uzdě. Liberci se totiž hodně daří v přesilovkách, mají tam na to výborné kluky,“ konstatuje s tím, že by si přál finálovou sérii trvající nejdelší možnou dobu, na sedm zápasů.

„Ta vyhrocenost bude podle mě pokračovat a možná se to bude ještě více stupňovat,“ předpovídá Pokorný. „Sparta má obrovskou historii a věřím, že každý fotbalista i hokejista v Liberci máme v sobě zakódovanou rivalitu se Spartou už od žáků. Myslím, že i proto jsou zápasy Liberec-Sparta takto vyhrocené. S tím musí Sparta počítat,“ míní Pokorný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud