19. dubna 2016 • 18:15

SESTŘIH: Liberec znovu srovnal finálovou sérii. Spartu porazil 4:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce porazili ve čtvrtém zápase finále play off extraligy Spartu 4:1 a srovnali stav série na 2:2. Bílí Tygři se před 16.962 diváky v pražské O2 areně prosadili třikrát ve druhé třetině. Na výhře hostů se velmi dobrým výkonem podílel brankář Marek Schwarz, který dostal přednost před jedničkou Jánem Lašákem. Finálová bitva bude pokračovat v pátek na severu Čech.




Severočeši ve druhém zápase série na ledě O2 areny postrádali potrestané útočníky Vampolu a Lakatoše, v brance dostal od začátku šanci místo jedničky Lašáka Schwarz, který dochytal pondělní duel.

A jeho spoluhráči opanovali první třetinu. Tygři byli aktivnější a gólman Pöpperle byl v permanenci od první minuty, kdy se jej pokusil překvapit objetím branky Valský. Liberec se do vedení nedostal ani v úvodní přesilovce, při které sice na dvě minuty uzamkl bránící čtveřici v obranném pásmu, gól ale dát nedokázal.

Do první slibné šance domácích se dostal v 11. minutě Hlaváč, který se dokázal zbavit Výtiska, Schwarze ale ani po efektní otočce nepřekonal. Podobně dopadli na druhé straně Šimek s Valským. Pöpperle si připsal 15 zákroků a bezbrankové skóre se nezměnilo.

Sparta - Liberec: Trestné střílení! Schwarz nedal Formanovi šanci
Video se připravuje ...

Ve 22. minutě ale chyboval Švrček a Řepík nabídnutou šanci využil a posunul nejlepší tým základní části do vedení. O 71 sekund později navíc hosté udeřili podruhé, když Pöpperleho překonal pohotově dorážející Vlach, který se do sestavy dostal místo Vampoly.

Kouč Sparty Jandač si vzal oddechový čas a jeho tým mohly do hry vrátit přesilové hry, vyloučení Mojžíše ani Krenželoka však domácí nevyužili. I proto, že Hlinku vychytal Schwarz. Gólman hostů byl ústřední postavou i ve 34. minutě, kdy Ševc zastavil Formana jen za cenu faulu a útočník Pražanů dostal výhodu trestného střílení. Stejně jako o den dříve Bulíř však neuspěl.

Sparta-Liberec: Perfektní Schwarz! Hlinka si na něj nepřišel
Video se připravuje ...

Ve 37. minutě mohl snížit Pech, liberecký gólman byl ale opět připravený. Vzápětí se navíc dostali hosté do rychlého protiútoku a Bulíř po přihrávce Radivojeviče překonal Pöpperleho potřetí. O osudu utkání tak stejně jako o 24 hodin dříve rozhodla druhá třetina, která však tentokrát vyšla lépe Liberci.

Definitivní klid mohli hosté získat při čtyřminutovém vyloučení Emingera, dlouhou přesilovku ale nevyužili. Ve 48. minutě mohl zápas zdramatizovat Procházka, samostatný nájezd ale zakončil střelou vedle branky. Schwarz svoji pohodu dokumentoval v 56. minutě, kdy Lapačkou zlikvidoval Pechovu šanci.

Libereckého gólmana "odčaroval" až následně Švrček, který tvrdou střelou snížil na 1:3. Sparta se následně rozhodla riskovat hru bez brankáře, ale místo snížení ještě jednou inkasovala. Ševc nejprve trefil tyč, Šimek později již nezaváhal.

SESTŘIH: Sparta - Liberec 1:4 (4. finále)
Video se připravuje ...

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 57. Švrček (J. Hlinka, Buchtele) - 22. Řepík, 23. J. Vlach (Šimek, D. Špaček), 38. Bulíř (Radivojevič, Šimek), 54. Šimek (Valský). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 16.962. Stav série: 2:2.

Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka, Švrček, J. Mikuš, od 50. navíc Kalina - Forman, J. Hlinka, Buchtele - M. Procházka, Pech, Kumstát - Sabolič, A. Kudrna, Hamilton - Netík, Dragoun, Hlaváč, od 50. navíc Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.
Liberec: Schwarz - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Řepík, Birner, Stránský - Valský, P. Jelínek, Krenželok - J. Vlach, Jonák, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Řepík: Proti Spartě mám extra motivaci
Video se připravuje ...

Polášek: Rozhodly naše chyby
Video se připravuje ...

Schwarz: Nechytal jsem měsíc a půl, a tak mi pomohla včerejší poslední třetina
Video se připravuje ...

Sparta inkasuje gól od Liberce
Sparta inkasuje gól od Liberce

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud