Matěj Hejda
19. dubna 2016 • 21:56

Pešánova magie zabrala. Dnes bylo na ledě jiné mužstvo, radoval se kouč

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo by čekal takovou proměnu? Před necelými čtyřiadvaceti hodinami liberečtí hokejisté opouštěli sparťanskou tvrz rozladění, zhrzení a hlavně frustrovaní ze své nedisciplinovanosti, kvůli které absolutně nezvládli třetí finálové utkání. O den později bylo vše jinak. Svěřenci trenéra Filipa Pešána předvedli naprosto koncentrovaný výkon a od po většinu utkání diktovali tempo hry. Vskutku paradoxní proměna.



„Ještě večer po utkání jsme to hodili za hlavu. Rozebrali si chyby a víc se k tomu nevraceli. Dnes bylo na ledě úplně jiné mužstvo,“ shodli se hráči vítězů.

„Dnes nastoupil do utkání tým s úplně jinou tváří. Musím říct, že výkon a předvedená hra byla ukázková,“ pochválil své svěřence trenér Pešán.

Tygři nechali křivdu za dveřmi hotelového pokoje, kde si včerejší kolaps vyříkali a v úterý předvedli jeden z nejlepší výkonů sezony. „Jsem na mužstvo hrdý. Semkli jsme se. Včera to od nás nebylo dobré. Nezvládli jsme to na ledě, ani pak ty výroky po utkání. Ukázali jsme ale sílu, že jsme to hodili za hlavu a šli dnes do utkání s čistou hlavou,“ řekl po utkání Michal Bulíř, který v první liberecké řadě na pozici centra nahradil potrestaného Petra Vampolu.

Hokejisté Liberce oslavují gól do sítě Sparty ve finále play off
Hokejisté Liberce oslavují gól do sítě Sparty ve finále play off

Čtyřiatřicetiletý útočník v pondělním utkání dostal trest do konce utkání, svůj druhý v sérii a do čtvrtého duelu nemohl nastoupit. Vítěz základní části se však s absencí jednoho ze svých lídrů vyrovnal skvěle. „Nic nám nezbylo. Petra mrzel ten včerejšek, ale už se s tím nedalo nic dělat. Paradoxně jsme se semkli a výborným výkonem to zvládali,“ vrátil se Michal Řepík k absenci mistra světa z roku 2010.

Tajným žolíkem libereckého tábora se stal gólman Marek Schwarz. Bývalý brankář Sparty nastoupil za Liberec poprvé v letošním play off a krom střely obránce Švrčka v závěru utkání si počínal suverénně a svůj tým dovedl k vítězství. „Nebudu lhát, že bych nebyl trochu nervózní. Kdo by nebyl. Kluci mi výborně pomohli a hlavně díky jim jsme to dnes zvládli na výbornou,“ nepřisuzoval si třicetiletý brankář roli hrdiny.

K překvapivému tahu nasadit Schwarze došel liberecký trenér už večer po pondělním utkání. „Rozhodl jsem se včera večer. Ráno jsem se přistihl, jestli mě ta myšlenka stále drží a držela, tak bylo jasno. Jsem za to rozhodnutí rád,“ pochvaloval si liberecký trenér.

Není známé, kdo nastoupí v pátém finálovém utkání v liberecké brance, jedno však jisté je. Pokud Tygři udrží chladnou hlavu, tak čeká Pražany v pátek převelice těžký úkol.

Řepík: Proti Spartě mám extra motivaci
Video se připravuje ...

Polášek: Rozhodly naše chyby
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud