20. dubna 2016 • 10:00

Výrok o paní Jandačové? Kouč Sparty řešil respekt, Ševc chystal omluvu

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší finálová kauza stále žila i po čtvrtém finálovém utkání. K urážlivým výrokům libereckého obránce Martina Ševce na adresu sparťanského kouče Josefa Jandače se v rozhovorech pro Českou televizi vrátili trenéři obou celků. „S Martinem jsem mluvil, bylo by vhodné se Pepovi omluvit," uvedl liberecký trenér Filip Pešán. 



Po třetím finálovém utkání liberecký obránce Martin Ševc označil trenéra Sparty za „paní Jandačovou , která brečí na všechny strany a vybrečela si jeden zápas“. Zkušený zadák si na Jandače počkal i po konci druhé třetiny a při odchodu do kabin na něj pokřikoval.

Sparťanský trenér Josef Jandač se k incidentu příliš vracet nechtěl. „Pro mě je trochu pod úroveň se vůbec o tom bavit. Tohle sem vůbec nepatří. Já respektuji soupeře, můžu si o něm myslet cokoliv, ale nikdy se takhle nebudu vyjadřovat,“ řekl Jandač.

„Vím, že má na krku hodně zlatých medailí. Já jsem rád, že mám na krku hlavu,“ dodal lakonicky Jandač na závěr.

Šimek: Musíme zlepšit disciplínu, je to těžké, když hrajeme celou třetinu v oslabení
Video se připravuje ...

I druhá strana incident odsoudila. Liberecký trenér Filip Pešán byl podle svých slov z celého konfliktu zklamaný a výroky jednoho z lídrů Tygrů byly nešťastné a za hranou. „Tohle není věc, jak se chceme prezentovat jako klub navenek. Martin to ví, on je velkou součástí toho, jakou kulturu jsme v Liberci nastavili. V pondělí to jako jeden z mnoha neunesl,“ uvedl Pešán v pozápasovém rozhovoru.

„Hned ráno (před čtvrtým úterním zápasem) jsem s Martinem mluvil, že by bylo vhodné se Pepovi omluvit. Útoky v osobní rovině do finále nepatří a Martin jednoznačně souhlasil, že s omluvou za Pepou dojde,“ prozradil liberecký trenér.

Čtvrtý zápas byl doposud nejklidnějším ze všech finálových a liberečtí hráči jej zvládali s přehledem vyhrát 4:1. Bude zajímavé sledovat, jestli oba tábory dokážou v dalších utkáních koncetrovat pouze na dění na ledě. Pátý duel je na programu v pátek na severu Čech. 

SESTŘIH: Sparta - Liberec 1:4 (4. finále)
Video se připravuje ...

Schwarz: Nechytal jsem měsíc a půl, a tak mi pomohla včerejší poslední třetina
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Jihlava - Slavia 4:1 (Baráž, 10. kolo)
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud