20. dubna 2016 • 17:22

Zášť vůči Spartě trvá, Růžička přeje titul Liberci. A co říká o Ševcovi?

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koučoval desítky nesmiřitelných bitev proti Spartě. Na střídačce Slavie si Vladimír Růžička hokejový tábor rudých dost často podával, bitvy o Prahu pro něj měly naprosto zásadní význam. Kdo by čekal, že dva roky po odchodu z Edenu z něj dávno vyšuměl vyostřený vztah vůči Spartě, plete se.



Když dnes kouč chomutovských Pirátů dostane otázku, komu přeje v extraligovém finále, odpověď nehledá všude okolo, má ji po ruce. „Titul přeju Liberci,“ říká nehledě na to, že mu Bílí Tygři vystavili ve čtvrtfinále play off drsné stop.

„Má to dobře našlápnuté, přijde mi o něco lepší, líp mu to jezdí, je takový důraznější,“ hodnotí Růžička vypjatou sérii mezi velkými rivaly. „Navíc to nikdy nevyhrál, tak se třeba dočká letos…“

Bývalý kouč národního týmu, který loni rezignoval z prestižního postu kvůli korupční aféře z dob šéfování ve Slavii, v další své reakci líčí, proč Spartou stále opovrhuje. „Já jsem Spartu neměl nikdy rád. Nezáleželo na tom, jestli jsem byl ve Slavii nebo v Litvínově. Spartě dál nefandím.“

Extraligové finále pečlivě sleduje, a byť prý noviny nečte, k uším se mu donesl i málo vídaný slovní výboj Martina Ševce, který hrubě naložil bývalému Růžičkovu parťákovi Josefu Jandačovi . Ostré výroky na adresu „paní Jandačové“, vyjádření o ubrečeném trenérovi, Růžička rovněž okomentoval.

„Obecně mi tyhle věci nepřijdou dobrý, mám dojem, že se to u nás dost rozmohlo. Začne se různě tlačit přes noviny, tohle handrkování prostě nemám rád. Všechno se má rozhodovat na ledě. Nevím, možná chtěl Švícko pomoci Liberci přes noviny, je to možný. Nebylo by to poprvé, co se hráč v médiích snaží něčeho domoci. To je každého věc,“ prohlásil kouč, který libereckého obránce vedl na světovém šampionátu v Minsku před dvěma roky.

SESTŘIH: Sparta - Liberec 1:4 (4. finále)
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Liberec 4:1 (3. finále)
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud