21. dubna 2016 • 17:09

Jak si žije Hollweg v Česku? Miluje to tu, ale zlobí se na úřady

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když mu zdejší úřady odmítají uznat svatbu s českou manželkou, která proběhla v Las Vegas, tak si celkově život v Česku nemůže plzeňský hokejový drsňák Ryan Hollweg vynachválit. „Miluju to tady! Až na ty české papíry,“ pousměje se při zmínce na byrokracii, která zatím neposvětila manželství se Štěpánkou Lučanovou. „Uvidíme, jak se to vyvine. Momentálně je to zaseknuté,“ říká americký útočník v obsáhlém rozhovoru pro páteční Sport Magazín.



Má americké i kanadské občanství, ale druhý domov si našel v Plzni. Na ledě strhává emoce, v civilu ale působí mile, až plaše. V týmu Indiánů odkroutil čtvrtou sezonu a věří, že přidá ještě spoustu dalších.

„Jsem tady moc spokojený,“ vykládá 32letý bouřlivák, jenž v úvodu svého působení ve zdejší extralize měl image hráče, jenž jenom zákeřně fauluje. Postupně ale fanoušci pochopili jeho hru. „Už ví, že nejsem jenom monstrum, které se chce prát,“ popisuje.

Hollweg Česko miluje, ale zlobí se na úřady
Video se připravuje ...

V rozhovoru popisuje svoje zkušenosti s učením češtiny, české veřejnosti vyjadřuje obdiv za to, že překonala tíživé období komunismu. A přiznává, že by jednou chtěl pracovat jako profesionální hasič. „K hokeji to totiž má blízko. Je to rovněž o týmu, sám člověk ani při téhle profesi nic nezmůže. A hasičárna, to je jako hokejová kabina,“ popisuje útočník, jenž v NHL odehrál 228 zápasů a zahrál si v týmu New York Rangers i s Jaromírem Jágrem.

V magazínu najdete i to, co si o něm myslí jeho manželka Štěpánka.

Celý rozhovor najdete v zítřejším Sport Magazínu!

Páteční Sport Magazín nabízí téma kolem překvapivých lídrů Premier League z Leicesteru i rozhovor s Ryanem HollwegemFoto Archiv Sport

Bitka! Tvrďák Hollweg si to rozdal s Formanem
Video se připravuje ...

Další hit! Tentokrát úřadoval Hollweg složil a Skládaného
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud