Matěj Hejda
25. dubna 2016 • 18:23

Kdy Liberec zlomil boj o titul? V hotelu po třetím utkání, shodli se hráči

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po celou sezonu byli hokejisté Liberce zkrátka nejlepší. Od samého začátku až do konce. Jen ve finále jim pražská Sparta dokázala vystavit výraznější překážku. Po třech utkáních vedla 2:1 a dostala frustrované Tygry do úzkých. Ti se ale po bolestivé porážce sebrali a druhý den jednoznačně přehráli Pražany 4:1, sérii ovládli 4:2 na zápasy a v neděli slavili v 02 areně a posléze i na svém vlastním stadionu s mistrovským pohárem.



Kde a jak se zlomila finálová série? Právě po třetím utkání, které ovládla Sparta. „To byl zlom série. My jsme si po tom hrubě nezvládnutém utkání v kabině a hlavně pak večer na hotelu spoustu věcí vyříkali a druhý den nastoupilo mužstvo s úplně jinou tváří. To nějak zlomilo naše přesvědčení, že to půjde a už jsme to zvládli,“ hodnotil klíčový moment finále trenér vítězů Filip Pešán.

Pojďme se ale na chvíli vrátit zpět k dění z minulého pondělí. Liberec měl do třetího finále dobrý nástup, postupem času však Severočeši začali ztrácet nervy. V závěru druhého dějství vše gradovalo. Tygři se víc starali o diskuzi s rozhodčím než o dění na ledě a Sparta zkušeně v přesilovkách rozhodla.

Po utkání se navíc emoce ještě víc stupňovaly. Obránce Tygrů Martin Ševc se několikrát vulgárně osočil na trenéra Sparty Josefa Jandače,  i z dalších hráčů Liberce bylo znát velké rozčarování. Ti opouštěli sparťanskou tvrz rozladění, zhrzení a hlavně frustrovaní ze své nedisciplinovanosti, kvůli které absolutně nezvládli třetí finálové utkání.

V tu chvíli by si na vítězství Tygrů příliš fanoušků nevsadilo!

O den později bylo vše jinak. Neskutečná proměna! Tygři nechali křivdu za dveřmi hotelového pokoje, kde si kolaps vyříkali a v úterý předvedli svůj nejlepší výkon v celém play off. Spartu, která trestuhodně nedokázala využít psychologické výhody na své straně, od první až do poslední minuty jednoznačně přehráli a nastolili ráz po zbytek finále. 

Divočina Bílých Tygrů. Takhle slavil Liberec mistrovský titul
Video se připravuje ...

„Jsem na mužstvo hrdý. Semkli jsme se. V pondělí to od nás nebylo dobré. Nezvládli jsme to na ledě, ani pak ty výroky po utkání. Ukázali jsme ale sílu, že jsme to hodili za hlavu a šli dnes do utkání s čistou hlavou,“ řekl po čtvrtém utkání Michal Bulíř.

I o týden později, kdy už liberečtí třímali pohár pevně v rukou, stále hodnotili události po třetím utkání finále jako zlomové. Díky zvládnuté překážce dokázali vybojovat premiérový titul pro Liberec.

„Paradoxně ač jsme prohráli, tak to utkání nám ukázalo, jak musíme v sérii dál hrát a z toho jsme se naštěstí dokázali poučit a vzali to za správný konec. Byli jsme trochu víc podráždění. Naštěstí ta facka přišla ještě v době, kdy jsme měli čas na nápravu,“ pochoval si obránce Martin Ševc, jeden z hlavních aktérů zlomového utkání, už s mistrovskou medailí na krku.

Fotky nesmí chybět. Euforie nebrala konce
Video se připravuje ...

Mistrovský trenér Pešán: Každodenní dřina přináší úspěch
Video se připravuje ...

Euforie! Liberec přebírá mistrovský pohár pro vítěze extraligy
Video se připravuje ...

Bílí Tygři jdou na věc! Takhle slavili mistři s fanoušky
Video se připravuje ...

Bulíř: Po vítězném gólu jsem sprintoval na led tak, až jsem dostával křeče
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Liberec 1:2 po prodloužení (6. finále)
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud