Jiří Punčochář
27. dubna 2016 • 08:29

Filippimu oslavy Liberce zatrhla přítelkyně: Prý už by mě neviděla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jedny oslavy nebyl čas, druhé mu zatrhla přítelkyně. Hokejový útočník Tomáš Filippi byl na jaře rovnou u dvou titulů, neslavil ale pořádně ani jeden. Po dobytí poháru v KHL, kde Magnitogorsku pomohl k finálovému vítězství nad CSKA Moskva, se jako fanoušek zúčastnil tažení Liberce za pohárem v extralize, a odtud plynule přešel do reprezentace. „Liberecký titul jsem prožíval, jako kdybych byl s klukama na ledě. Byli jsme na zápasech s tátou, to je taky obrovský fanoušek,“ přiznal Filippi, který hrál za Bílé Tygry do minulé sezony.



Že by ale kvůli tomu bral extraligový titul aspoň částečně za svůj, to vůbec ne. „Tam se konečně začalo dařit, až když jsem já odešel. Řekněme si to narovinu. Všichni víme, čím to bylo,“ poukazoval v dobrém rozmaru. Ani mistrovské oslavy v Liberci se nezúčastnil. „Z Prahy z šestého finále jsem jel v neděli domů do Trutnova. Měl jsem příkazem od přítelkyně, ať hlavně nejezdím do Liberce, že už by mě neviděla,“ práskl na sebe.

Jeho největším momentem ve finále v dresu Magnitogorsku byl gól ve čtvrtém zápase, kterým zařídil vítězství 1:0 a srovnal stav série na 2:2.

„To bylo životní. Pak jsem se modlil, aby CSKA nevyrovnal. V tom zápase jsme zrovna lepší nebyli… rozhodnout ho bylo něco neskutečného,“ vybavuje si.

I díky této trefě nakonec podceňovaný Magnitogorsk slavil. Tedy, slavil… Po sedmém zápase v Moskvě nastoupila výprava do letadla a domů dorazila až k šesté hodině ráno. Na něco většího nebyl prostor.

Divoká jízda Tygrů! Šampaňské v šatně mistrů teklo proudem
Video se připravuje ...

„Tuhle radost (z titulu) vlastně nemám ani s čím porovnat. Popsat se to nedá, pocity byly neskutečné. V životě jsem to nezažil. Nejvíc jsem asi slavil, když jsme se zachránili v extralize s Libercem,“ pousmál se Filippi.

Teď už se soustředí na přípravu k mistrovství světa. Vzhledem k tomu, že trenér Vladimír Vůjtek má v kádru přes třicet hráčů, nebere ani vítěz KHL svoji nominaci jako jistou.

„Jsem na stejné startovní čáře jako ostatní kluci. Nemá cenu spekulovat. Může se taky stát, že si ve středu zahraju jeden zápas a ve čtvrtek pojedu domů,“ krčí rameny. Připouští tu možnost, i když by mu po chuti moc nebyla. „Nadšený bych nebyl, to je jasný. Ale stát se to může,“ říká.

Na mistrovství světa se těší hodně. Bylo by jeho prvním v kariéře.

„Nikdy jsem tam ani nenakoukl, tak mě to motivuje ještě víc. Jsou tady (v kádru) kluci, kteří už mistrovství odehráli, já ještě ne, tak je motivace se do Moskvy podívat ohromná,“ přiznává upřímně.

Euforie pokračuje. Mistři se sešli s fanoušky
Video se připravuje ...

Bílí Tygři jdou na věc! Takhle slavili mistři s fanoušky
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud