29. dubna 2016 • 08:10

Zlín má SUPER posilu. Do extraligy se po 10 letech vrací Blaťák

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace deníku Sport už jsou stvrzeny dokumenty. Zlín si na dva roky uvázal obránce Miroslava Blaťáka (33), mistra světa z roku 2010. Do české extraligy se vrací po deseti letech, které strávil převážně v KHL. Naposledy působil v Čerepovci.



Po vážném zranění zad, kvůli němuž ukončil poslední angažmá, už je Blaťák fit a v pondělí naskočí do letní přípravy. V posledních dnech se dolaďovaly podmínky jeho pojistky.

„Na smlouvě jsme se dohodli poměrně rychle už v průběhu uplynulé sezony a čekali jsme pouze na formální potvrzení,“ shrnul jednatel PSG Patrik Kamas. „Mirek se stává jedním z nejdůležitějších článků týmu. Je velkou posilou do obrany a předpokládáme, že bude lídrem nejen na ledě, ale i v kabině,“ doufal.

Po návratu z KHL pro Blaťáka, jenž má z MS kompletní sbírku medailí a startoval i na olympiádě, neexistovala jiná alternativa než mateřský klub. Ve městě dostavěl dům a kvůli rodině se chtěl usadit. „Mám skvělé pocity,“ svěřil se. „Se Zlínem jsme si vyšli při jednáních maximálně vstříc. Zdravotně jsem v pořádku a mám do hokeje opět velkou chuť,“ ujistil vítěz KHL v dresu Ufy.

Za českou reprezentaci si Blaťák zahrál na čtyřech mistrovstvích světa a získal tři medaile. Kromě zlata z Německa má ve sbírce stříbro z Rigy 2006 a bronz ze Švédska a Finska 2012. Startoval také na olympijských hrách ve Vancouveru 2010.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud