1. května 2016 • 11:11

Zemětřesení v Boleslavi! Přijde Vampola i Hanzlík, končí osm hráčů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Mladé Boleslavi hlásí velké změny v kádru! Posílí ji útočníci Petr Vampola z mistrovského Liberce, Jakub Orsava z Třince a Tomáš Pospíšil z Chomutova, zadáci Jan Hanzlík z Komety Brno, David Štich s Tomášem Pastorem z Vítkovic a brankář Jan Lukáš ze Sparty. V kádru semifinalisty hokejové extraligy naopak po skončení kariéry nového sportovního manažera Davida Výborného nebudou pokračovat ani gólman Martin Růžička, zadáci Václav Kočí a Martin Rýgl a útočníci Michal Bárta, Radim Hruška, Richard Jarůšek, Tomáš Klimenta a Jiří Rys.



Čtyřiatřicetiletý Vampola byl v uplynulé sezoně s 45 body za 14 branek a 31 asistencí z 52 zápasů třetím nejproduktivnějším hráčem extraligy. V play off pomohl k premiérovému titulu Liberce 12 body za pět gólů a sedm přihrávek z 12 utkání. Během finálové série se Spartou ale také mistr světa z roku 2010 dostal dva tresty do konce utkání a dva zápasy nehrál.

V Liberci působil Vampola od roku 2013, kdy přišel z mistrovské Plzně. Centr, který má na kontě v extralize i titul z roku 2001 se Vsetínem, působil také v KHL v Ufě, Čeljabinsku a Omsku, hrál také ve Švédsku za Timru a Växjö a ve Švýcarsku za Ženevu. V domácí nejvyšší soutěži má na kontě 599 utkání a 372 bodů (123+249). V reprezentaci odehrál 55 zápasů a dal čtyři branky.

Pětadvacetiletý Orsava je destinásobný reprezentant. V uplynulé sezoně hostoval od poloviny listopadu z Třince v Pardubicích. V 45 duelech včetně play out nasbíral 21 bodů (12+9). V roce 2011 vyhrál titul s Třincem.

Výborný v TAK URČITĚ: V neděli byl na pivu, v pondělí už dával výpovědi
Video se připravuje ...

O tři roky starší Pospíšil působil v Chomutově rok a ve 42 utkáních si připsal 22 bodů za 12 branek a 10 asistencí. Mladá Boleslav bude jeho sedmým extraligovým působištěm ještě po Třinci, Kometě Brno, Slavii, Liberci a Hradci Králové.

Čtyřiatřicetiletý Hanzlík je rodákem z Mladé Boleslavi, ale strávil celou hokejovou kariéru ve Spartě, než zamířil v roce 2013 do Komety. V Bruslařském klubu bude rozšiřovat bilanci 832 utkání a 164 bodů (43+121) v nejvyšší soutěži.

O sedm let mladší Štich, který hrál extraligu dříve ze Plzeň, Liberec a Slavii, nastupoval za Vítkovice jednu sezonu a v 30 duelech si připsal gól a tři asistence. Třiadvacetiletý vítkovický odchovanec Pastor měl na kontě ze 44 utkání včetně play out dvě branky a pět přihrávek.

Dvaadvacetiletý Lukáš dochytal sezonu v EBEL v dresu Znojma, kterému pomohl do finále. V extralize zasáhl do 18 zápasů v dresu Sparty. Vytvoří brankářskou trojici s Davidem Rittichem a juniorem Janem Růžičkou, který se vrací po sezoně strávené v zámořské juniorské USHL v celku Des Moines Buccaneers.

Nové smlouvy podepsali v Mladé Boleslavi také obránci Jiří Kurka a Davida Bernad a útočník Lukáš Volf. V útoku se nepodařilo udržet Jarůška, kterého zlákal Hradec Králové.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud