Michal Koštuřík
2. května 2016 • 20:28

Nečekaný návrat! Hokejový Zlín bere zpět "žoldáka" Honejska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím je to tajné. Ještě pár dní. Podle informací deníku Sport získá PSG Zlín do útoku Antonína Honejska (24), s nímž se rozloučili v hradeckém HC Mountfield! „Je to tutovka, příští týden naskočí do přípravy,“ tvrdí náš zdroj. Rychlonohý útočník se do klubu vrací po dvou letech.



Dvě posily dorazí ze Znojma, obránce Antonín Bořuta (27) a centr Martin Podešva (27). „Chtěli jsme třetího typického centra,“ vysvětlil jednatel Patrik Kamas příchod kreativního Podešvy. „Sledovali jsme ho. Ukázal, že je šikovný a odolný v soubojích,“ charakterizoval oporu Orlů v EBEL. O odchovance Bořutu měl Zlín zájem už loni.

Honejskův návrat je poměrně nečekaný a vzbudí emoce. Když dal rodák z Prostějova předloni při návratu z Finska přednost lukrativnější smlouvě v Brně, fanoušci mu to měli hodně za zlé. Nazývali ho „žoldákem“. Teď si budou znovu zvykat vyvolávat jeho jméno. Očekává se, že by měl Honejsek zapadnout na křídlo druhé lajny k Romanovi Vlachovi.

Bleskový pětiminutový hattrick Antonína Honejska
Video se připravuje ...

Přestupový speciál extraligových klubů najdete ZDE

Tento týden padne rozhodnutí, zda Zlín nabídne smlouvu čtyřicátníkovi Jiřímu Marušákovi. Jisté to není, v defenzivě je po příchodu Blaťáka s Bořutou a setrvání Kotvana docela plno. „Potřebujeme s ním ještě vést debatu,“ uvedl jednatel Patrik Kamas. Pokračovat nebude centr Filip Čech, který posílí druholigový Vsetín. „U nás bude mít v případě potřeby vyřízený střídavý start,“ potvrdil Kamas. Do přípravy bude zařazen mladý útočník Jiří Karafiát, účastník nedávného MS hráčů do 18 let.

Minimálně dva měsíce nebude moct naplno trénovat slovenský zadák Oldrich Kotvan, jemuž byla během reprezentačního srazu diagnostikována kýla a musí jít na operaci. Na led by však měl 18. července vyjet s týmem. Brankářská sestava se nemění, za Kašíkem a Štůralou budou čekat na šanci Zavadil s Halodou. V jednání je znovu střídavý start mazáka Luboše Horčičky z Prostějova.

Klub o rok prodloužil sponzorský kontrakt se společností PSG s tím, že shání nového generálního partnera. „Máme dohodu, že pokud by se objevil třeba v průběhu léta někdo, kdo by významně podpořil rozpočet klubu, je PSG ochotno z této pozice ustoupit. Pokud by tedy mělo jít s novým partnerem o dlouhodobější spolupráci,“ nastínil Kamas.

Zklamaná střídačka Zlína po vypadnutí z extraligového play off.
Zklamaná střídačka Zlína po vypadnutí z extraligového play off.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud