10. května 2016 • 16:15

Extraligový mistr má posilu z NHL! Brankář Will se vrací ze zámoří

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Roman Will se po dvou letech vrací ze zámoří a posílí extraligový Liberec. Třiadvacetiletý gólman, který si v této sezoně připsal premiérový start v zámořské NHL v dresu Colorada, se s úřadujícím mistrem dohodl na roční smlouvě s opcí. Bílí Tygři o tom informovali na svém webu.



"Roman Will je pro nás příslibem do budoucnosti. Jeho pracovitost ho v právě skončené sezoně dovedla až k prvnímu startu v NHL. Ve třiadvaceti letech je to stále ještě mladý brankář, který má hodně před sebou. Se svým potenciálem by po boku Jána Lašáka mohl vyrůst v novou brankářskou jedničku Bílých Tygrů," uvedl sportovní ředitel a trenér v jedné osobě Filip Pešán.

Plzeňský rodák Will má na kontě jeden extraligový start za Mladou Boleslav. Její dres oblékal již v mládežnických kategoriích, po sezoně 2011/12, kterou strávil v zámoří v juniorské soutěži QMJHL, chytal za Mladou Boleslav dva roky v první lize. Před dvěma lety se tak podílel na postupu Bruslařského klubu do extraligy, následně ale podepsal dvouletou smlouvu s Coloradem a vrátil se za Atlantik.

Do NHL se mu ale nepodařilo prosadit. První sezonu chytal zejména na druhé farmě v ECHL, druhou pak v AHL. V lednu se dočkal debutu v elitní kanadsko-americké lize, když odchytal poslední třetinu souboje Avalanche proti San Jose.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud