Matěj Hejda
13. května 2016 • 12:08

Litvínov má posilu ze zámoří. Přichází Čech draftovaný Rangers

Autor: Matěj Hejda, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejového Litvínova po skončení nevydařené sezony, ve které se zachránil mezi elitou až v baráži, oznámilo první posilu. Severočeši ze zámoří přivedli českého útočníka Richarda Nejezchleba, kterého v NHL draftoval slavný celek New York Rangers. „Hodně si od něj slibujeme,“ pochvaluje si generální manažer Vervy Robert Kysela.



Nejezchleb většinu sezony strávil na druhé farmě New York Rangers v nižší ECHL, přesto s ním generální manažer Litvínova počítá do prvních dvou útočných řad.

„Je to úderný útočník. Prošel draftem NHL. Když se podíváte na hráče, kteří se vraceli ze zahraničí, tak v extralize se výrazně prosazují. Nepřivádíme ho, aby u nás hrál ve třetí či čtvrté řadě,“ uvedl Kysela na adresu urostlého útočníka.

Litvínov zároveň zveřejnil informace, že jedná o angažmá s dvacetiletým obráncem Davidem Němečkem, který naposledy hrál v zámořské lize USHL. Účastník posledních dvou juniorských mistrovství světa by podle Kysely měl s klubem podepsat smlouvu v nejbližších dnech.

„David se teprve před pár dny vrátil ze zahraničí. Má ještě nějaké školní povinnosti. Je to na dobré cestě, že u nás bude působit,“ uvedl bývalý dlouholetý hráč Litvínova a Kladna.

S Dudou bude Kysela ještě jednat

Kysela navíc stručně okomentoval i situaci kolem útočníka Radka Dudy, o kterého podle vyjádření klubu z minulého týdne Litvínov ztratil zájem. „Od Varů jsme při Radkově angažování přebrali jeho smlouvu. Teď je v zahraničí, až se vrátí, tak s ním budu ještě jednat. Do té doby to nechci víc komentovat,“ uvedl sedmačtyřicetiletý manažer.

Severočeši navíc ohlásili příchod pětačtyřicetiletého trenéra Dareka Stránského, otce talentovaných útočníků Matěje a Šimona bojujících v zámoří o šanci hrát NHL. Dosavadní hlavní kouč juniorů Sparty, který působil i u reprezentace do 16 let, se stal Rulíkovým prvním asistentem. Severočeši o tom informovali na svém webu.

Jiří Šlégr se tak vrátí zpět na pozice druhého asistenta. Olympijský vítěz z Nagana a mistr světa je zároveň předsedou představenstva klubu.

Sledujte všechny změny v extralize ZDE>>>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud