20. května 2016 • 12:49

Vary jednají o udržení extraligy. Po radnici chtějí dotace na dva roky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligový klub Energie Karlovy Vary jedná s radnicí o úpravě podmínek podpory ze strany města. Kvůli větší jistotě navrhuje smlouvu o dotacích na dva roky. Podle primátora Karlových Varů Petra Kulhánka (KOA) zatím od majitele Karla Holoubka nezazněl úmysl extraligovou licenci prodat. Ve čtvrtek však potvrdili jednání o prodeji nejvyšší soutěže zástupci Dukly Jihlava.



"Měli jsme jednání před deseti dny s tím, že jsme byli ujištěni majitelem klubu o zájmu, aby tady extraliga zůstala. Zároveň nám předestřel plán financování, kde se počítá se stávajícím příspěvkem města. S tím město problém nemá. Majitel také požádal o uzavření smlouvy na dva roky, ne na jeden rok, aby tam byla jistota kontinuity. Nabídl nám také místo v dozorčí radě," řekl ČTK Kulhánek.

Návrh Energie proberou zastupitelské kluby a své stanovisko by měly dát příští týden. Město v současné době dává hokejovému klubu 23,5 milionu korun ročně. Podle primátora to odpovídá podpoře v jiných městech. "Z veřejných peněz už nemůže být sanován výpadek dalších soukromých sponzorů," uvedl Kulhánek.

Kromě dotace města dostává klub podporu i od Karlovarského kraje ve výši pěti milionů korun. Západočeši se dostali do finančních problémů, když vloni generální partner klubu, Sokolovská uhelná, výrazně omezil sponzoring kvůli sporu s elektrárenskou skupinou ČEZ. Financování klubu tak nesly hlavně firmy okolo majitele klubu Holoubka. Ten se v tisku vyjádřil, že prodej licence mimo Karlovy Vary je až poslední možností.

Podle Kulhánka jsou obyvatelé na extraligu mnoho let zvyklí. "Nicméně, kdyby tady nebyla extraliga, byla by tu asi nějaká nižší soutěž. Z mého pohledu je nejzásadnější, aby tu zůstala mládežnická základna," řekl ČTK.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud