20. května 2016 • 16:49

Hurá! Extraliga si bere příklad z NHL a zavede prodloužení 3 na 3

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga přebírá další zlepšovák z NHL. Pokud kluby na červnové valné hromadě APK oštemplují předjednané a prakticky odkývané změny, stane se nejvyšší domácí soutěž další ligou, kde se od nové sezony začne hrát prodloužení ve třech hráčích. Namísto původních čtyř.



Tahle novinka loni vyvolala v zámoří nadšení, odebrání jednoho hráče každému týmu z pole přiválo na led vydatnou atraktivitu, souboje o bonusový bod získaly velké grády. Útok střídá útok, diváci si přicházejí na své.

A teď to samé se má dít v extralize. „Zbývá to odsouhlasit,“ prohlásil pro Isport.cz ředitel extraligy Josef Řezníček. „Slibujeme si od toho to samé, jak to proběhlo světem, především v NHL. V půlce poslední sezony si to implementovali do své soutěže Švédové a mají s tím velice pozitivní zkušenosti. Vše je z našeho směru laděné tak, aby fanoušek projevoval tendenci navštěvovat extraligové zápasy, považovat ji za žádanou značku, za fenomén,“ doplnil šéf soutěže.

Reklamace od trenérů se zatím nechystá

Vedení elitní české ligy to má zjednodušené v tom, že mu NHL v drtivé většině případů předloží prověřené recepty na zatraktivnění, v nadsázce řečeno myslí za něj.

Řezníček neskrývá, že je příhodné přebírat novinky ze zámoří. „Jsou to průkopníci,“ ví sám. „NHL si prošla dlouhodobou historií, dobře ví, jak s produktem zacházet. Má to celé postavené a závislé na ekonomice, na příjmu od diváků a z vysílacích práv. Umí na diváka zacílit. Oni pro nás vždycky budou vzorem, který to požene dopředu a diváka víc a víc zaujme.“

V NHL se zabydlela i tzv. Coach´s Challenge, kdy trenéři mohou požádat sudí o reklamaci gólových situací a ti na základě shlédnutí záznamu často zrevidují své rozhodnutí.

V extralize se zavedení toto novinky zatím nechystá. „Nemáme na to technické předpoklady, věřím však, že se k tomu v budoucnu propracujeme. Za současných podmínek to ale není realizovatelné,“ dodal Řezníček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud