3. června 2016 • 17:30

Zábranský o Hubáčkovi: Neunesl tlak fanoušků, Kometě nesedí do koncepce

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Finska před téměř pěti lety odcházel Petr Hubáček během rozjeté sezony z brněnské Komety, kde byl kapitánem. Zlákala ho výhodná nabídka, a tak využil klauzuli ve smlouvě. Nyní se vrací do extraligy, ale podepsal smlouvu s Pardubicemi. Byl ve hře i přestup do Komety? "Musíme se dívat na potřeby klubu a ne jednotlivců. Přece nemůžeme překopávat koncepci klubu dle požadavku hráčů a čekat, kdy se kdo rozhodne vrátit," řekl majitel a trenér Komety Libor Zábranský na oficiálních stránkách klubu.



Kometa bojovala o postup do předkola play off, v prosinci 2011 však přišla o svého kapitána. Petr Hubáček se v těžké době rozhodl odejít do finského Jyväskylä. "Já a ani nikdo další z vedení nemá Petrovi za zlé to, že odešel z Komety, když se jí nedařilo. Dle jeho slov neunesl tlak fanoušků, a proto se rozhodl odejít do Finska, my jsme to museli přijmout jako fakt," vysvětlil Zábranský.

A proč neoslovili Hubáčka nyní, když se z Finska rozhodl vrátit zpátky do extraligy? "Po sezoně jsme si řekli koncepci, kterou se chceme v dalším ročníku extraligy a v budoucnosti ubírat. Především zlepšit produktivitu, přesilovky a zabudovat do sestavy mladé hráče. Ani do jedné z těchto kategorií typ hráče, jakým je Petr, nezapadá," řekl kouč.

"Z nějakých důvodů tady skončil, chtěl odejít a my jsme mu vyhověli. Pro nás byl Petr nejdražší nákup, který jsme v Kometě kdy udělali. Peníze neberu jako příměr, to co nám při svém odchodu řekl a vysvětlil, jsme vzali jako fakt, podali jsme si ruce a tím to skončilo. Tímto je pro nás toto téma uzavřené a přejeme Petrovi, ať se mu v další kariéře daří," dodal Zábranský.

Kometa před sezonou už posílila o velká jména. S klubem podepsal smlouvu Martin Erat , Ondřej Němec a Marek Kvapil, Brno ještě chce přivést špičkového útočníka. "Chodí mi dotazy, jestli jsem nakopl zlatou žílu. Rozpočet je pořád stejný, je ale potřeba si vzít, kolik nadstandardně placených hráčů, včetně trenéra Hadamczika , odešlo," vysvětlil jak si mohl klub dovolit tak zvučné posily.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud