Pavel Ryšavý
6. června 2016 • 18:34

Hubáček o Zábranském: Že máme mezi sebou problém? Absolutní nesmysl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to návrat domů, i když ne úplně. Petr Hubáček, mistr světa z roku 2010, bude hrát v Česku, jenom ne za Kometu, ze které odcházel do Finska, ale za Pardubice. „Vím, že to bylo v hokejovém Brně docela velké téma,“ říká pro isport.cz.



Kometa o šestatřicetiletého útočníka nestála, nepasoval jí do koncepce. Hubáčkovi to oznámil i majitel klubu Libor Zábranský. „Mluvili jsme spolu a ten rozhovor byl naprosto v pohodě. Řekl, že v týmu pro mě nemá místo, bylo to korektní a profesionální jednání. Na tohle on má samozřejmě právo. Když někdo říká, že máme mezi sebou problém, je to absolutní nesmysl,“ rázně tvrdí bývalý reprezentant.

Sám přijal zprávu, že mateřskému klubu nepasuje do plánů s klidem: „Když se na všechno podíváte trochu z nadhledu, tak pokud se hráč vrací do Česka, nemusí automaticky jít do města, ze kterého pochází. Brno dělá všechno nejlepší proto, aby mělo lepší sezonu, změnilo koncepci, posílilo. S Liborem jsme spolu jednali naprosto korektně.“ Z ostatních nabídek pak vybral tu pardubickou.

Od prosince 2011 Hubáček oblékal barvy Jyväskylä, v poslední sezoně tedy měl dokonalý přehled o zlatých chlapcích finského hokeje. Trojice Sebastian Aho, Patrik Laine a Jesse Puljujärvi zářila na juniorském mistrovství světa a teenageři dominovali i ve finské soutěži. Důkaz? Laine se stal nejužitečnějším hráčem play off. „O něm si u nás v Česku mluví asi nejvíc. Má skvělé zakončení, dává hodně gólů, umí být platný na přesilovkách, hezky se na něj kouká. Všichni tři jsou vynikající. V mých očích je ale nejlepší Sebastian Aho,“ říká Hubáček.

Na osmnáctiletém útočníkovi se mu nejvíc líbí, jak už teď zvládá dospělý hokej: „Je to naprosto komplexní hráč, silný do ofenzivy, i do defenzivy, je vyzrálý takticky, můžete ho vepředu použít na víc postech. Od té doby, co se v lednu vrátil po mistrovství světa dvacítek, byl to nejlepší útočník finské ligy.“

Proč Hubáček kývl na nabídku Pardubic a co říká na názor Zábranského, že v Brně skončil, protože neunesl tlak fanoušků?

To vše čtěte v úterním deníku Sport!


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud