7. června 2016 • 16:45

NEJ přestupy v extralize: mistr světa, objev sezony i sňatek z rozumu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Největší přestupy v rámci extraligových týmů.Největší přestupy v rámci extraligových týmů.FOTO: Koláž iSport.cz

    Velký třesk po květnovém uvolnění přestupů po měsíci pozvolna odeznívá. Nejlepší dostupní hráči jsou rozděleni, nastává fáze přípravy a vylaďování. Kdo nejvíce posílil, kdo oslabil? iSport.cz pro vás vybral přehled pěti nejvýznamnějších přesunů v rámci extraligových týmů. 

  • Jan Štencl (Vítkovice - Brno)

    Jan Štencel míří z Vítkovic do BrnaFoto ČTK

    Ano, Ondřej Němec, to je na tuzemské poměry nákup číslo jedna. Odchod nadějného beka z Vítkovic se dá přirovnat k dobře promyšlené loupeži. V bývalém lídrovi zadních řad juniorských reprezentací získalo Brno obránce typu libereckého Radima Šimka . Nevelký vzrůstem, zato velmi pohyblivý, tvořivý, zručný. Opavský odchovanec si zahrál extraligu už v sedmnácti letech, po čtyřech sezonách v prvním týmu se rozhodl hledat svoji budoucnost jinde. On je taky budoucnost.

  • Richard Jarůšek (Mladá Boleslav – Mountfield HK)

    Útočník Richard Jarůšek posílí HradecFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Nikdo neroste do nebe. Jeden z objevů předchozí sezony se prosadil do reprezentace, zahrál si dokonce na mistrovství světa. Při debutu na šampionátu se však nepředvedl jako úplně týmový hráč, navíc bitvy se špičkovou konkurencí u něj odhalily jisté limity. Jeho cena nestoupla natolik, aby mu extraliga byla malá. Bourák, jehož doménou je předbrankový prostor a hra u mantinelu, bude svým důrazem i divokou vizáží hokejového džihádisty strašit soupeře nadále. Jen změnil teritorium.

  • Mário Bližňák (Plzeň - Liberec)

    Mário Bližňák jde z Plzně do Liberce, kde by měl nahradit Petra VampoluFoto Barbora Reichová (Sport)

    V Plzni skončila slovenskému šikulovi smlouva, přednost dali jiným hráčům. S Libercem to byl sňatek z rozumu. Tygři po odchodu několika opor útočníka jeho ražení a kvalit potřebují, navíc klub si slovenského reprezentanta se zkušenostmi z NHL a KHL mohl dovolit. I proto si místo návratu do Slovanu Bratislava celkem v tichosti napochodoval pod Ještěd. Po Spartě a Plzni si tak rodák z Trenčína vyzkouší svoji už třetí extraligovou štaci.

  • Brian Ihnacak (Mountfield HK – Sparta)

    Brain Ihnacak odchází z Hradce do SpartyFoto ČTK

    S navrátilcem Petrem Vránou patřil k prvním letním posilám Sparty. Spolu by měli nahradit odcházející pilíře útoku Daniela Přibyla a Jana Buchteleho. V poslední sezoně se po základní části dělil se 17 trefami o pozici nejlepšího střelce hradeckého Mountfieldu s Kanaďanem Courchainem. Rodák z Toronta hrál na dvou šampionátech za Itálii, příchodem do Sparty se uzavírá rodinný kruh. Jeho otec Peter Ihnačák, před odchodem do NHL za pražský tým před třiceti lety taky hrál.

  • Petr Vampola útočník (Liberec - Mladá Boleslav)

    Útočník Petr Vampola v nové sezoně bude hrát za Mladou BoleslavFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Zvěsti o jeho odchodu z Liberce začaly rezonovat ještě dřív, než se v kabině pozdějších mistrů extraligy spustila kanonáda bouchajících špuntů. Když trenér Filip Pešán mistra světa z roku 2010 nechal během finále proti Spartě sedět, dokonce se říkalo, že za tím může být i něco jiného než vyloučení do konce zápasu za nekázeň na trestné lavici. Ambiciózní středočeský klub v něm získává tvůrce hry a dirigenta přesilovek, který pomůže tým po postupu do semifinále udržet na předních příčkách.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud