16. června 2016 • 14:00

Z Petružálka je Ocelář. Útočník podepsal s Třincem dvouletou smlouvu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Hokejový útočník Jakub Petružálek se stal definitivně posilou Třince, s kterým podepsal dvouletou smlouvu. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu. Jednatřicetiletý Petružálek v uplynulé sezoně působil ve švédském Örebro a krátce i v Dynamu Moskva, ale v polovině ledna ukončil sezonu kvůli problémům s vyhřezlou plotýnkou.



Při návratu do domácí nejvyšší soutěže se nedohodl na podmínkách kontraktu s mateřským Litvínovem, s nímž loni získal titul. "Kuba měl několik konkrétních nabídek ze zahraničí, ale nakonec se rozhodl upřednostnit angažmá v extralize. Samozřejmě jsme s ním jednali. Nabídli jsme mu nadstandardní smlouvu, ale musíme brát v potaz naše možnosti, jsme regionální klub," uvedl generální manažer Litvínova Robert Kysela.

Petružálek v uplynulé sezoně sehrál ze Örebro 14 zápasů a vstřelil čtyři branky. Za Dynamo Moskva v Kontinentální lize stihl čtyři duely a vstřelil jeden gól. Přes nabídky ze zahraničí upřednostnil bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2012 nyní návrat do extraligy. V té má na kontě celkem 76 utkání a 41 bodů za 21 tref a 20 asistencí.

Působil také v zámoří, kde sehrál i dva zápasy NHL za Carolinu. Má za sebou také angažmá ve finském klubu Lukko Rauma a v KHL v Chabarovsku, Kazani i Jekatěrinburgu. Při prvním působení v Dynamu Moskva v roce 2013 získal Gagarinův pohár.

PŘEHLED přestupů v extralize. Podívejte se, kdo už koho získal >>>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud