Pavel Bárta
23. června 2016 • 10:11

Jihlava vyhlíží extraligu. Licenci chce koupit od Varů, musí ale čekat

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budou extraligové týmy v příští sezoně dál jezdit do Karlových Varů, nebo se budou stáčet na Jihlavu? „Jednání proběhlo několik, za Duklu můžu říct, že máme všechno připravené,“ potvrdil Sportu zájem klubu z Vysočiny jeho boss Bedřich Ščerban. Vše záleží na tom, jak příští týden dopadne v lázeňském městě klíčové jednání se zastupitelstvem o finanční podpoře hokeje.



Karlovarský klub se v posledních letech potácí odnikud nikam. Po zisku titulu před osmi lety Energie šestkrát bojovala o přežití mezi elitou, klub přišel o generálního sponzora a nic nenasvědčovalo tomu, že by se v dohledu objevil záblesk naděje. Extraligu zachránit chce. Teď jde o to, zda pomůže město.

Licenci Karlovarští mezitím údajně nabídli kdekomu. Českým Budějovicím, Slavii, Jihlavě. Dukla v dobách největší slávy získala dvanáctkrát mistrovský titul, od roku 1999 se však mezi domácí honoraci dokázala vrátit pouze jednou, od posledního pádu před jedenácti lety hraje první ligu. Letos tým poprvé od té doby postoupil do baráže, jenže neuspěl. A tak zvažuje comeback mezi elitu odkupem licence od Západočechů.

„Jednání proběhlo několik. Za Duklu Jihlava můžu říct, že máme vše připravené. Rozpočet, posílení kádru, modely jak postupovat. Karlovy Vary se snaží extraligu zachránit, takže doufají, že jim zastupitelstvo 28. června schválí spolupráci. Pokud k tomu dojde, extraligu si zachovají, kdyby se to ale nepovedlo, bude zřejmě následovat další jednání,“ potvrdil Sportu jednatel jihlavského klubu Bedřich Ščerban.

Kolik Dukla zaplatí? Mluvilo se o 15 milionech

V Dukle už mají představu, jak posílit kádr, jaké úpravy by museli provést na Horáckém zimním stadionu, aby splnili licenční podmínky a mohli nejvyšší soutěž hrát. Pokud jde o prodej, mluvilo se o částce 15 milionů korun, přitom poslední rozpočet Jihlavy se pohyboval kolem dvaceti milionů. S Karlovými Vary dosud Dukla spolupracovala na bázi farmy, i s přibývajícím časem by cena převodu mohla být příznivější. Každopádně v případě, že by se Dukla měla vrátit mezi elitu, bude potřebovat víc peněz.

„Nebyli bychom žádný bohatý klub, ale šli bychom do toho. Za sebe můžu potvrdit, že mám připravené prostředky na posílení kádru. Cena licence je bod, který bychom museli řešit až v konečné fázi jednání. Jakým způsobem řešit její převod, by pak bylo na majiteli. Stoprocentním vlastníkem klubu je statutární město Jihlava, nyní však záleží, jak to dopadne v Karlových Varech. Rozumím, že se tam chtějí domluvit a extraligu zachovat. Stejně jako my chceme nejvyšší soutěž, chtějí ji i oni,“ uvedl Ščerban. Klíčovým termínem, kdy ve Varech padne rozhodnutí, je 28. červen.

„I to je beztak dost pozdě, už vzhledem k tomu, že 25. července nastoupí všechny týmy k přípravě na ledě. Záleží, jestli přijde návrh na další jednání, která by měla dospět ke konečnému rozhodnutí.

Pak to ještě musí schválit majitel klubu. Několikrát už jsme nad tím seděli, město má ode mě všechny informace, co se týče vývoje. Teď čekáme, jak to dopadne v Karlových Varech a jestli nás osloví, nebo ne,“ dodal Ščerban.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud