16. července 2016 • 10:15

Pardubický Maxwell: Proč se nepokusit o to, co dokázal Liberec?

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel jen na test, nikdo od něj vlastně moc nečekal a pak ovládl brankoviště Pardubic, stal se jedním z největších překvapení extraligy. Takhle vypadala minulá sezona Brandona Maxwella. Teď je Američanova pozice jiná, plná očekávání, jestli dovede chytat zase tak dobře. Nebo ještě lépe. Ve čtvrtek přiletěl do Česka a hned uháněl do posilovny.



Lidi kvůli němu přitáhli do haly americkou vlajku, sousedka mu o Vánocích přinesla talířek s cukrovím a on se naučil nové české slovo. Kokosky. Pardubice si trochu výstředního a potetovaného Američana zamilovaly. Pětadvacetiletý brankář v Dynamu prodloužil smlouvu na další sezony a ve čtvrtek se hlásil v kabině. „Na tenhle den jsem se těšil,“ usmál se.

Svůj první den po příletu měl docela našvihaný. „Pozdravil jsem se s lidmi z klubu, hodil věci do šatny, skočil do města na oběd, nastěhoval se do nového bytu a hned jsem vyrazil zpátky na stadion zacvičit si,“ popisoval Američan pracovní den číslo jedna. V minulé sezoně se někteří spoluhráči usmívali, že je jak králík z reklamy, kterému ale nikdy nedojdou baterky. Nezměnil se, hyperaktivní brankář hned vypálil, že na válení moc není: „Musím každý den něco dělat, abych se zlepšoval. Takový prostě jsem. Všichni přece máme očekávání od nové sezony.“

Z Ameriky i sledoval, jak se Pardubice mění

Za mořem si na chvíli orazil, ale ne na moc dlouho. Žádná exotika, jen menší relax a hned práce. „Lehnul jsem si na gauč a užíval volno, díval jsem se na televizi, byl s přítelkyní. Ale taky jsem tvrdě pracoval, abych se vrátil ještě lepší a silnější. Chci se posouvat dál, makal jsem se svým fantastickým trenérem. Pracoval jsem na kondici, hodně jsem posiloval,“ řekl po příletu do Česka.

Z Ameriky i sledoval, jak se Pardubice mění. Na jaře tým zahučel do play out, o prsa se vyhnul baráži, hlavně díky němu neskončila sezona pro klub ještě větším malérem. Tenhle živel ukradl během sezony pro trápící mužstvo několik zápasů navíc. Teď Maxwell čeká lepší ročník od celého týmu: „Jo, věřím tomu a žene mě to dopředu. Podívejte se na Liberec, předloni přežil play out a pak hned přišla nejlepší sezona v historii klubu. Neříkám, že nás musí čekat podobný vzestup, ale proč se o něj nepokusit?“

Nová výstroj amerického brankáře Pardubic Brandona MaxwellaFoto Instagram

V klubu bude mít teď dva nové spoluhráče ze zámoří, obránce Nicka Schause a útočníka Justina Hodgmana. „Nick je tvrdý bek, kterého potřebujeme, navíc umí skvěle vystřelit, Justin je dříč, hrál KHL, nakoukl i do NHL. S oběma jsem se před tím, než podepsali smlouvu, bavil a vykládal jim o městě, o tom, jak máme skvělé fanoušky. Těší se sem. Oba,“ vychrlil ze sebe brankář.

Na led by měl jít se svými spoluhráči příští týden. První zápasy Pardubice čekají začátkem srpna na turnaji v Hradci Králové, kde se utkají s domácím týmem a pak s Omskem a Ufou.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud