15. července 2016 • 12:50

Mistr přivedl posilu do útoku, Svačina bude hostovat v Liberci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejista Vladimír Svačina míří z Třince do mistrovského Liberce. Bílí Tygři získali devětadvacetiletého útočníka na roční hostování do 30. dubna 2017. Svačina přišel do Třince loni z Vítkovic. Liberec o jeho příchodu informoval v tiskové zprávě.



"Po odchodu Martina Bakoše do KHL jsme začali intenzivně hledat hráče, který by vhodně doplnil náš kádr. O Vladimíru Svačinovi už jsme uvažovali v předchozím období a znovu jsme tak navázali jednání s Třincem, kde Vladimír působil. Jsme rádi, že se nám jednání podařila," uvedl sportovní ředitel a trenér Liberce Filip Pešán.

Svačina vinou zranění sehrál v dresu Ocelářů v uplynulé sezoně jen 36 zápasů včetně play off a připsal si 14 bodů za šest branek a osm asistencí. V extralize, kde hrál i za Plzeň a Mladou Boleslav, má na kontě celkem 420 utkání a 221 bodů za 102 gólů a 119 přihrávek.

"Získali jsme tak zkušeného útočníka, navíc praváka, který, jak věřím, bude platný v přesilových hrách a silný v koncovce," doplnil Pešán. Svačina se připojí k mužstvu v pondělí, kdy Bílí Tygři začnou přípravu na ledě.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud