Květoslav Šimek
15. července 2016 • 16:03

Svačina o konci v Třinci: Trenéři a vedení asi řešili loňský neúspěch

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tušil, že je po sérii nepříjemných zranění v Třinci na "odpis". Útočník Vladimír Svačina měl za Oceláře střílet góly, rozhodovat zápasy, místo toho většinu sezony promarodil. Odehrál jen 36 zápasů včetně play off (6+8). Nový trenér Vladimír Kýhos pro něj místo v kádru nenašel a Svačina odchází na roční hostování do Liberce. "Jsem rád, protože trénovat sám, to je na houby," říká Svačina.



Jak se váš odchod do Liberce zrodil?
"Do Třince přišli noví trenéři a společně s vedením asi řešili loňský neúspěch. Co dál. A zavolal mi Vláďa Vůjtek (hráčský agent), že s Třincem nejedu na soustředění, a že se budu připravovat sám. To už jsme začali něco hledat a řešit, co bude. Až se mi nedávno ozval Filip Pešán, jaká je situace, že by měl o mě zájem. Byl jsem strašně rád, protože trénovat sám, to je na houby."

Dožadoval jste se nějakého vysvětlení, proč o vás Třinec ztratil zájem?
"Ne, vůbec. Jen mi Vláďa Vůjtek řekl, že s nimi seděl a že mu to oznámili."

Že byste třeba sám u trenéra Kýhose zjišťoval víc, to se nestalo?
"Ne, neřešil jsem to, necítil jsem potřebu. To by mi spíš měli říct oni, než abych já ještě někam volal, ne? Na druhou stranu, hráč tohle postupem času vycítí, že se něco děje, nepřekvapilo mě to."

Soudíte, že je to z větší části zapříčiněno zdravotními problémy, které jste prodělal?
"Určitě to nebylo ideální. Hned jak jsem přišel do Třince jsem se zranil (zlomený loket), nejel jsem ani na jeden přátelák. A když jsem se jakž takž rozehrál, tak jsem se zranil znovu. A měl jsem po sezoně. Říkám, nebylo to ani z mého pohledu v tomto ideální, bohužel se to takhle sešlo. Jsem rád, že jsem teď podepsal zrovna v Liberci. Jednání se táhla dlouho a už mě to mučilo."

Byly i jiné možnosti?
"Asi ano, ale bylo to složitější. Protože jsem měl dlouhodobou smlouvu v Třinci a řešilo se hostování, nebo přestup a podobně. Jsem strašně rád, že to dopadlo takhle, protože Filip Pešán mi řekl přímo, co ode mě očekává, jakou bych měl mít roli. Cítil jsem z něj, že mě chce jako trenér i manažer. To rozhodlo."

Jaká by ta role v Liberci měla být?
"Chybí jim praváci, kdežto v Třinci jich byla spousta. To mi trenér řekl, že jim praváci chybí. Do přesilovek. Pak už to bude záležet jenom na mě. Že čeká nahrávky, góly. To by se ode mně čekalo všude."

Vítkovice, odkud jste do Třince před rokem odcházel, nebyly ve hře?
"Byly ve hře, ale tím, že nám to Třinec oznámil až v průběhu letní přípravy, tak Vítkovice už měly ucelený kádr a lidově řečeno se vycinkaly z rozpočtu. Tím pádem to padlo. Třinec mi taky říkal, že to dřív nevěděli... Ale to už je stejně minulost, jsem v očekávání a těším se na nové angažmá."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud