21. července 2016 • 13:28

Extraliga loví farmáře! Sparta přivádí kvalitu, jiní se občas spálí

Vstoupit do diskuse
0
  • Extraligové týmy v posledních sezonách často přivádějí hráče z AHL.Extraligové týmy v posledních sezonách často přivádějí hráče z AHL.FOTO: Koláž iSport.cz

    Elitní soutěž má nový hit, české a slovenské hráče z farem. Když všechno klapne, jak má, vydělají obě strany, navrátilec i samotný klub. Letos v létě domácí kluby ulovily pět českých či slovenských hráčů ze zámoří, to je nejvíc v historii. Nejaktivnější je Sparta, která vzala hned tři borce z AHL: zadáky Richarda Nedomlela s Martinem Gernátem a útočníka Dominika Uhra. Litvínov posílil útočník Richard Nejezchleb a do Liberce zamířil gólman Roman Will. Sport pro vás připravil přehled dalších příchodů mladých hráčů z AHL za poslední roky. 

  • Tomáš Káňa (Vítkovice, 2011/2012)

    Tomáš Káňa se v extralize nikdy příliš nechytil.Foto Jaroslav Legner (Sport)

    Přišel domů s vizitkou borce, co nakoukl i do NHL, a na farmě pravidelně sbíral body. Jenže postupně uvadal, v extralize nikdy nezářil, minulý rok ho z Frýdku-Místku na chvíli vytáhl nahoru Třinec.

  • Mário Bližňák (Sparta, 2011/2012)

    Bližňák odchází ze Sparty do Slovanu BratislavaFoto Michal Beránek (Sport)

    V týmu vydržel jen jednu sezonu a dařilo se mu. Stal se čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Sparty, jeho dravost platila. Přes Slovan Bratislava se do extraligy vrátil, z Plzně přestoupil do Liberce.

  • Ondřej Roman (Vítkovice, 2013/2014)

    Ondřej Roman dostal za spršku brankáře dvouminutový trestFoto Barbora Reichová (Sport)

    Bingo! Jen co natáhl vítkovický dres, byl vidět. V klubu odehrál tři skvělé sezony, připsal si 135 bodů a přestoupil do Jekatěrinburgu. Teď se vrátil domů jako velká posila.

  • Adam Polášek (Sparta, 2013/2014)

    Polášek mstil brankáře a dostal trestFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Odchovanec Vítkovic dorazil v rozehrané sezoně a na extraligu si rychle zvykl. Během dalších dvou ročníků se vypracoval v jednoho z nejdominantnějších zadáků extraligy. Teď ho čeká KHL.

  • Jakub Culek (Plzeň, 2014/2015)

    Je tam! Jaškin a Culek se radují, češi vedou 1:0.Foto Reuters

    Velké zklamání. Kdysi nadějný mládežnický reprezentant přišel dohrát sezonu, ale neprosadil se, hokej nakonec zabalil úplně, už nikde nehraje. Český hokej přišel o jedno mohutné křídlo.

  • Patrik Bartošák (Vítkovice, 2015/2016)

    Vítkovický brankář Patrik BartošákFoto Pavel Mazáč (Sport)

    V Americe má problémy kvůli údajnému napadení přítelkyně, hokej se rozhodl hrát zase doma. V minulé sezoně si spíš zvykal, teď se může stát hvězdou sezony, pokud bude mít čistou hlavu.

  • Michal Čajkovský (Sparta, 2015/2016)

    Sparťanský obránce Michal ČajkovskýFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Z jeho tvrdosti a dělové rány šel velký respekt. Slovenský bek se Spartě hodně povedl a to byl jednou nohou už v Kometě, tam ale nevěřili, že si na evropské kluziště tak rychle zvykne.

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud