Květoslav Šimek
3. srpna 2016 • 05:00

Neúspěch by nás měl vrátit na zem, věří třinecký útočník Irgl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po mizerné sezoně, která místo avizovaného útoku na extraligový titul skončila v předkole, si sám nebyl jistý místem a pozicí. Třinecký útočník Zbyněk Irgl (35 let) to přiznává na rovinu. "Sezona byla neúspěch, odnést to mohl každý," říká na sérii změn v kádru Ocelářů, po které v týmu skončili Rostislav Klesla, Tomáš Kopecký, Tomáš Plíhal nebo Vladimír Svačina. Irgl věří, že letos se podobná blamáž opakovat nebude. "Neúspěch by nás měl nakopnout. Všechny vrátit na zem."



Oceláři ve čtvrtek hrají první přípravný zápas. Doma proti Olomouci (17). Příští týden pak hostí Steel Cup, na kterém se představí Slovan Bratislava, Vítkovice a Linköping. "Tím, že nehrajeme Ligu mistrů, je dobře, že budeme mít i v přípravě silné soupeře. V prvé řadě se totiž musíme dobře připravit na ligu, to je pro nás základ," říká Irgl.

Podle řady změn v kádru to vypadá, že stavíte úplně nový tým, máte ten pocit?
"Trošku ano, i když jádro mančaftu zůstalo. Nějací hráči přišli, nějací odešli. Uvidíme, jak to bude fungovat, až začne liga."

Zatím to funguje jak?
"Dobrý. První tréninky na ledě byly výborné, ale vše ukáže až liga."

Nakolik tým, nebo atmosféru kolem něj, ovlivnila kauza s odchodem kapitána Rostislava Klesly?
"Já myslím, že tohle jde mimo nás. Tohle je prostě hokej. Někdo skončí, někdo přijde. Tak to v hokeji občas je."

Vás to nepřekvapilo?
"Bylo jasné, že po té minulé sezoně se něco stát musí. A vyšlo to takhle."

Vy sám jste svoji pozici vnímal jak?
"Podobně. Sezona byla neúspěch, odnést to mohl každý. Kdyby mi řekli, že končím v klubu, tak bych to vzal a hledal si nové angažmá. Jak týmově, tak individuálně nebyla sezona pro nikoho dobrá. Každý musel počítat s tím, že se jej něco takového může týkat."

Také jste s tím počítal?
"Jo, počítal. Agent po sezoně volal do klubu a zjišťoval, jaká je moje pozice. Mluvil s vedením, jestli se mě nějaké změny budou týkat, nebo ne. Abych věděl, jestli mám něco řešit nebo ne."

Energii a chuť do další přípravy vám minulá sezona nesebrala?
"Právě že naopak. Taková sezona nás může posunout někam jinam. Neúspěch by nás měl právě nakopnout. Všechny vrátit na zem. Věřím, že nám to spíš pomůže, než nějakým způsobem odradí. Nemůžeme si dovolit neúspěch."

Podle šéfů klubu byste měl být mluvčím kabiny, lídrem - vnímáte to tak?
"Já to říkal už minulý rok - zkušených kluků je tady spousta, kteří můžou cokoliv v šatně říct, ozvat se. Není to o jednom člověku. Kdo chce, řekne si cokoliv."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud