Květoslav Šimek
10. srpna 2016 • 10:21

Dříč a urpuťák, říká o případné posile Ocelářů spoluhráč z farmy Dallasu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z trojice hokejistů bojujících o místo v týmu třineckých Ocelářů, se zatím nejlépe uvedl pětadvacetiletý americký útočník Cory Kane (191 cm/86 kg). Z farmy Dallasu přišel na doporučení Ladislava Kohna, který v Třinci před pěti lety pomohl vybojovat mistrovský titul. Trenéra Vladimíra Kýhose urostlý bojovník Kane pozitivně překvapil, chválí jej i jeho spoluhráč Matěj Stránský, který s ním v týmu Texas Stars hrával v AHL. "Super kluk a neskutečný dříč," říká Stránský. "Takový bojovník a urpuťák se hodí vždycky."



Oceláři testují trojici případných posil. Obránce Lukáše Kozáka, útočníka Štefana Ružičku a právě Coryho Kanea. Všichni tři naskočili do prvního zápasu s Olomoucí (5:2). Ružička skóroval (1+1), Kane si připsal gólovou přihrávku. Teď je chce trenér vidět na kvalitně obsazeném turnaji Steel Cup, který se bude hrát v Třinci a Ostravě od čtvrtku. Kromě pořádajících Ocelářů se v turnaji představí Vítkovice, švédský Linköping a Slovan Bratislava.

"Kane mě překvapil," nezastíral trenér Kýhos. "Má velmi dobré bruslení, střelu. Je dobrý do kombinace, důrazný. Potřebujeme jej ale hlavně vidět v zápasech. Po Steel Cupu bychom měli být moudřejší."

Cory Kane přišel na doporučení Ladislava Kohna. "Cory hledal klub, kde by mohl hrát, protože nabídka z Dallasu, kde na něj stále mají hráčská práva, nebyla podle jeho představ," vysvětloval Kohn pro klubový web. "Neměl prostě pozici, jakou mají kluci, kteří prošli draftem. Je mladý a chtěl jít někam, kde by se mohl ukázat. Když s námi bruslil, vypadal výborně, byl silný na puku. Hlavně to ale je povahově super kluk, má poctivý přístup."

To potvrzuje i Kaneho spoluhráč Matěj Stránský. "Neskutečný dříč," říká Stránský. "Sice moc nehrál, ale na tréninku makal asi nejvíc. I mimo trénink. Profesionál. Přeju mu, ať se do Třince dostane, takový bojovník a urpuťák se v týmu hodí vždycky."

V minulé sezoně odehrál Kane v základní části AHL za Texas, farmu Dallasu, 42 zápasů. Připsal si jen 7 bodů (5+2). V play off o Calder Cup naskočil třikrát (0 bodů). "Mohl by mít i roli zlého muže, hraje dost do těla. Fyzicky je na tom dobře, velký, silný kluk," dodal Stránský.

Steel Cup začíná ve čtvrtek v Třinci, první zápas odehrají Linköping se Slovanem Bratislava. Třinec a Vítkovice vstoupí do turnaje v pátek. Každý na svém domácím ledě. Oceláři začínají se Slovanem, Ostravané s Linköpingem. Prestižní ocelářské derby je na programu v sobotu v Třinci.

Program Steel Cupu:

Čtvrtek
Linköping - Slovan Bratislava (18, v Třinci)

Pátek
Oceláři Třinec - Slovan Bratislava (18, v Třinci)

Vítkovice - Linköping (18, v Ostravě)

Sobota
Oceláři Třinec - Vítkovice (18, v Třinci)

Neděle
Oceláři Třinec - Linköping (17, v Třinci)

Vítkovice - Slovan Bratislava (17, v Ostravě)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud