26. srpna 2016 • 20:35

Hradec hlásí posilu. Podepsal Američana se zkušenostmi z NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligového Hradce Králové posílí americký útočník Ryan Potulny. Jedenatřicetiletý hráč, který má na kontě přes sto startů v zámořské NHL, podepsal s Mountfieldem roční smlouvu. Klub o tom informoval na svém webu.



"Je to zkušený a produktivní centr, který působil již v loňské sezoně v Evropě, a reference, které jsme získali z Evropy i ze zámoří, jsou velmi dobré. Věříme, že Ryan splní naše očekávání a bude pro nás jedním z klíčových hráčů," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček na adresu útočníka, jenž v minulé sezoně hájil barvy týmu Pelicans Lahti ve finské lize.

Potulny, účastník mistrovství světa v roce 2010, působil v NHL naposledy v sezoně 2010/11, kdy hrál za Chicago a Ottawu. Další čtyři sezony strávil v nižší AHL a před rokem se rozhodl k přesunu do Evropy. Za Lahti odehrál včetně play off 69 zápasů s bilancí patnácti branek a 25 asistencí.

"Prakticky celou předsezonní přípravu jsme avizovali, že chceme do týmu přivést dva centry, do první a druhé lajny. Nejdříve se nám podařilo získat Andrise Džerinše, druhou akvizicí je Ryan Potulny. Jednání trvala trošku déle, než jsme si představovali, ale podařilo se to, což je velmi pozitivní," řekl kouč Václav Sýkora.

Potulny by měl na východě Čech nahradit i kanadského útočníka Adama Courchaina, jenž se i přes platnou smlouvu rozhodl klub opustit. "Ryan má za sebou historii v NHL, AHL a finské lize, je schopen pravidelně bodovat. Je to konstruktivní centr s velmi dobrým hokejovým myšlením, hodit se nám bude také do přesilovek. Věřím, že to bude hráč, kterého jsme do naší hry hledali," dodal Sýkora na adresu hráče, jenž se v NHL výrazněji prosadil jen v sezoně 2009/10, kdy za Edmonton odehrál 64 zápasů a nasbíral 32 bodů.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud