2. září 2016 • 14:55

Hokejové Vítkovice mají nového šéfa, Černík bude čestným prezidentem

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Vítkovice mají nového šéfa a majitele. Majoritním vlastníkem klubu se stal Aleš Pavlík, viceprezident ČSLH a prezident APK. Hlavní akcionáři klubu v tomto týdnu definitivně dotáhli dlouhá jednání o změně vlastnické struktury klubu. František Černík, který pro Vítkovice pracoval nepřetržitě od roku 1988, bude od nové sezony působit ve funkci čestného prezidenta klubu.



„O prodeji jsme jednali delší dobu, nebyla to otázka týdnů, ale měsíců,“ vysvětloval pro klubové stránky Aleš Pavlík. „Za svou výhodu považuji, že za dobu svého působení ve Vítkovicích znám fungování i financování klubu, který vždy patřil k české hokejové špičce. Věřím, že s novým managementem, který od léta už v organizaci pracuje, se nám podaří celý klub posunout zase o výrazný kus kupředu.“

Pavlík (43 let) je s vedením vítkovického klubu spjatý od roku 2005. Doposud byl jedním z jejích hlavních akcionářů, byť s menšinovým podílem. Změna majitele klubu je vrcholem „přestavby“ hokejových Vítkovic. Novým generálním manažerem i trenérem je Jakub Petr, výkonným ředitelem Petr Handl.

V pozici majitele Aleš Pavlík nahrazuje Františka Černíka, který pro Vítkovice pracoval od roku 1988. Prakticky od chvíle, co ukončil svou aktivní kariéru. Do roku 2003 byl Černík v klubu jako generální manažer, od roku 2003 jako majitel a prezident klubu. Ostravané v tomto období vybojovali sedm extraligových medailí. Pět stříbrných a dvě bronzové.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud