10. září 2016 • 09:00

Fanoušek Chomutova objel na kole republiku. Ustál i atak sršně

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl pomoci hendikepovaným i zviditelnit Piráty, a tak se fanoušek Lubomír Kučera vydal na velký cyklovýlet. Začal a skončil v Chomutově, mezi tím během 21 dnů navštívil všechny extraligové stadiony, celkem ujel přes dva tisíce kilometrů. „Hlavní myšlenka byla, abych pomohl těm, co to potřebují,“ vysvětluje.



Jednadvacet etap, 2016 ujetých kilometrů. Na takovou misi se Kučera vydal na kole. „Možná to někoho překvapí, ale cítím se velice dobře, ani nohy mě nebolí,“ usmívá se.

Cestou ho potkaly dvě komplikace. Po druhé etapě ho začala trápit achillovka, bolest se však podařilo zažehnat mastičkou. Sršeň, který mu vlétl pod helmu, mu ovšem nadělal větší problémy.

„Takové bodnutí, co mi připravil, vosa ani včela nedokáže. Od temene hlavy, přes tvář až po bradu jsem byl nateklý, byl jsem skutečný pirát, protože jsem byl bez jednoho oka. Nad přerušením jízdy jsem ale nepřemýšlel, to by mě muselo potkat něco zásadního, jako třeba zlomenina nohy,“ říká Kučera.

Cestou se zastavil na všech extraligových stadionech, na kterých byl vřele vítán. „Měl jsem jenom příznivé a dobré pocity. Ta nevyšperkovanější se udála v Liberci, kde mě přivítali skoro jako velkou celebritu, dokonce si mě i natáčeli,“ usmíval se.

Jeho hlavním záměrem byla dobročinnost, sbírka pro čtyři hendikepované občany Chomutova. Přispět může každý na transparentní účet 9090217/0100, který zřídilo město. „Doufám, že se to vše podaří dokončit. Pomoct hendikepovaným je něco, co mě naplňuje,“ přiznává.

Lubomír Kučera je oddaným fanouškem Chomutova
Lubomír Kučera je oddaným fanouškem Chomutova

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud