Adam Sušovský
12. září 2016 • 04:15

To je PEŠEK! Sudí skončil ve špitále, zbylí vyrobili nevídanou minelu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úmorné vedro a mizerný led nebyly jediné komplikace jednoho ze šlágrů druhého kola hokejové extraligy. Do dění zápasu Plzně s Třincem (1:2) se dost významně zapisovali i rozhodčí, smolně i fatálně. Čárový Tomáš Pešek už po sedmnácti minutách hry padl k zemi a po ráně pukem do obličeje skončil s vyraženými zuby, sešitým rtem a podezřením na otřes mozku v nemocnici. Jeho zbylí tři kolegové pak vyrobili obří minelu.



Plzeň - Třinec: Au! Rozhodčí schytal bolestivou ránu do obličeje a zamířil na šití
Video se připravuje ...

Rozhodčí? Ty po zápase hráči ani trenéři komentovat nemohou. Nebýt tohoto pravidla, možná jsme si v Plzni vyslechli zajímavé věci.

Domácí útočník Nicholas Johnson cítil velkou křivdu v sedmé minutě poslední třetiny a nechal se rozhodčími dost zbytečně vyprovokovat. Za stavu 0:1 pro domácí se rozjížděl do útoku, ale po přihrávce spoluhráče se natahoval marně. Na vlastní modré totiž v plné rychlosti zakopl o rozhodčího a skácel se k ledu. Sudí odpískali zakázané uvolnění, po něm frustrovaný Johnson ve vlastním pásmu fauloval a Třinec v přesilovce vstřelil vítězný gól.

Plzeň - Třinec: Do plzeňské akce se připletl rozhodčí
Video se připravuje ...

„Byl to zbytečný faul. Nicholas byl rozhozený, že ho srazil rozhodčí, tak tam krosčekoval. Tohle si ale nemůže dovolit, už jsme mu to vytýkali. V příštích zápasech se mu to nesmí stávat,“ zlobil se na svého útočníka trenér Plzně Michal Straka. Postavení rozhodčího nekomentoval, nicméně diváci v ten moment pískali dost hlasitě.

Ještě k větší nevoli je sudí přivedli o pár minut později, to na ledě vznikl málokdy vídaný chaos, kterému se divili i Třinečtí. Hlavní sudí po střetu v pásmu domácích zvedl pravici na znamení vyloučení, Matěj Machovský odjel na střídačku a Plzeň v signalizované výhodě zavezla puk do pásma soupeře. Tam se třinecký hráč dotkl puku a hra byla přerušena, za sekání byl ale k údivu všech vyloučen domácí Dominik Kubalík .

„Viděl jsem, že má rozhodčí zvednutou ruku, naši kluci byli na puku. Tak jsem odjel na střídačku. Jsem zvědav, co by dělali (rozhodčí), kdyby z toho padl gól. Nic se nestalo, tak se to neřešilo,“ divil se brankář Plzně kurióznímu momentu, za který se rozhodčí omlouvali s tím, že měli hru přerušit dřív.

Plzeň - Třinec: Sudí v Plzni zmatkovali, v závěru hry předvedli nevídané
Video se připravuje ...

Na jejich obranu je potřeba zmínit, že část zápasu museli odpískat jen ve třech. Čárový Tomáš Pešek totiž na konci první třetiny inkasoval ránu pukem do obličeje a s vyraženými zuby, roztrženým rtem a podezřením na otřes mozku musel okamžitě do nemocnice.

Ve druhé třetině tak zápas řídili jen dva hlavní a jeden čárový, až na posledních dvacet minut stihl dorazit na stadion přivolaný záskok Ondřej Malý, aby pomohl zápas dopískat do konce. Třinec v něm Plzeň porazil 2:1.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud