Květoslav Šimek
12. září 2016 • 16:04

Rána na koleno Olesze vytočila. Vondrku chtěl ztrestat pěstmi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdravotních problémů s operovaným kolenem si vítkovický útočník Rostislav Olesz (30) užil své. Není divu, že jej nešetrný zákrok chomutovského Michala Vondrky kolenem na koleno v posledních vteřinách druhého kola extraligy (2:3) pořádně vytočil. Olesz na Vondrku v první chvíli vystartoval, chtěl si vše vyřídit pěstmi. Vondrka ne, po zápase si oba nakonec podali ruce. „Asi nechtěl, to k tomu patří,“ reagoval po duelu smířlivě Olesz.



Byl to zbytečný zákrok. A pro Olesze mohl mít i fatální následky. Ostravané prohrávali 2:3, v posledních vteřinách se bez brankáře ještě pokoušeli o vyrovnání, jenže do útočného pásma se dostat nemohli. V čase 59.59 trefil chomutovský kapitán Michal Vondrka ve středním pásmu soupeře s pukem hodně nešetrně. Nohou na levé koleno, naštvaný Olesz se pak chtěl bránit pěstmi.

Vítkovice - Chomutov: Olesz vyjel po Vondrkovi za faul kolenem
Video se připravuje ...

„Asi nechtěl,“ reagoval po zápase smířlivě Olesz. „To k tomu patří. Vedli, nechtěl nic připustit, sám mi to pak říkal, že nechtěl. Já se pak bránil, ale zápas skončil a podali jsme si ruce. Tím bych to ukončil. Bary ( Michal Barinka ze Sparty) mě minulý zápas řezal jak žito a taky jsme se tomu pak zasmáli. To k tomu patří, není to basketbal. Lidi taky chodí na to, aby viděli nějaké souboje.“

Faktem je, že bezprostředně po zákroku si chtěl Olesz vše s Vondrkou vyříkat pěstmi. Ten se ale prát nechtěl. Vítkovický kapitán připustil, že v tu chvíli hrála roli i frustrace z promarněného zápasu. Ostravané vedli v první třetině 2:0, jenže nakonec padli 2:3. Vítězný gól trefil Ivan Huml v 57. minutě z přesilovky. „Ještě i to, že jsme prohrávali, to mě taky štvalo. Bylo to takové vyvrcholení. Prostě jsem se chránil, ne že by to bylo zákeřné od něho. Prostě se to stalo, to je hokej.“

I tak může mít disciplinární komise další práci. V prvním kole dostali Brian Ihnačák ze Sparty (za faul na vítkovického Lukáše Kucseru) a Jan Káňa z Komety (za faul kolenem na zlínského Pavla Kubiše) stopku na dva zápasy. A Vondrkův zákrok byl rovněž z kategorie likvidačních. Přestože sudí nakonec vyloučili oba hráče na dvě plus dvě minuty za hrubost.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vítkovice - Chomutov: Rostislav Olesz povalil rozhodčího
Video se připravuje ...

Vítkovice - Chomutov: Huml trefil roh branky a rozhodl o výhře Pirátů, 2:3
Video se připravuje ...

Vítkovice - Chomutov: Květoň navýšil vedení Vítkovic na 2:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud