16. září 2016 • 22:39

Ihnacak lamentoval nad tresty: Nemůžeme půlku zápasu hrát ve čtyřech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned ve druhém zápase v dresu Sparty a premiérovém před svými fanoušky se dočkal první trefy v dresu Pražanů Brian Ihnacak. Jedna z letních posil ambiciózního klubu ale po zápase s Třincem litovala vysokého počtu vyloučených hráčů. I kvůli tomu totiž Sparta s Oceláři prohrála 3:4 po samostatných nájezdech.



"Nemůžeme mít 28 trestných minut a skoro půlku zápasu být ve čtyřech. Už se tím trápíme čtvrtý zápas, vlastně od začátku sezony. Musíme se v tom zlepšit," řekl Ihnacak, jenž se do sestavy Sparty vrátil po skončení disciplinárního trestu. "Alespoň se ale ukázalo, že jsme chtěli hrát a nevzdali jsme to," poukázal na skutečnost, že ve 25. minutě Třinec vedl v O2 areně již 3:1.

Sparta ale ještě ve druhé třetině dokázala vyrovnat. I díky přesilovým hrám. Bleskově využila dvě ze tří výhod, které dnes měla. "Trénujeme je dlouhodobě a i když jsme se v nich v přípravě trochu trápili, tak máme dost dobrých hráčů. Každý je schopen něco vytvořit a dopadlo to dobře," pochvaloval si.

Italský reprezentant, který se narodil v Kanadě a má slovenské předky, se mezi střelce zapsal v 18. minutě, kdy hned v první přesilovce vyrovnával na 1:1. "Bylo to hezké. Jsem rád, že už se mi podařilo dát gól a mohu jít dál. A dávat jich více," pousmál se Ihnacak, jehož otec Peter v minulosti také hrál za Spartu. "Jestli byl tady? Nevím. Je v Čechách, ale jestli byl i v hale, se dozvím po zápase," řekl.

Sparta - Třinec: Radost Třince po výhře nad Spartou
Video se připravuje ...

Duel Sparty a Třince byl v extralize prvním, kdy se hrálo prodloužení opravdu tři na tři. V 1. kole totiž obě prodloužení ovlivnila i vyloučení a k novince tak nakonec vůbec nedošlo. "Strašně se mi to líbí. Hráčům jako jsem já to vyhovuje. Je tam hodně šancí a je to lepší než čtyři na čtyři. Na to už si všichni zvykli a bránili. Takhle je otevřená hra, což je zajímavé," pochvaloval si Ihnacak změnu.

Pražané soupeře v nastavené pětiminutovce výrazně přehrávali, žádnou ze šancí však nedokázali proměnit. A poté v nájezdech prohráli. "Hru tři na tři netrénujeme, ale máme na to dobré hráče. Víme, že gól můžeme dát jen tehdy, když máme puk. Proto jsme jim ho nechtěli odevzdat a jen škoda, že se nám nepodařilo dát gól," litoval Ihnacak, jenž byl nakonec se ziskem bodu spokojen. "Škoda těch faulů. Jdeme dál, je to začátek sezony. Doufám, že to bude lepší," dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud