20. září 2016 • 18:34

Pardubice vyhodily Draisaitla, na lavičku jdou Rohlík s Martincem

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět zápasů, pět porážek a první extraligový trenér je na dlažbě. Pardubice se v pondělí odpoledne rozloučily s Peterem Draisaitlem. Na lavičku místo něj napochoduje nové trio, jedním z nich bude generální manažer Pavel Rohlík, Vladimíru Martincovi navíc připadne role šéftrenéra. „Intenzivně řešíme současnou situaci. Sportovní výsledky našeho A týmu jsou krajně neuspokojivé, a tak jsme se nejen z tohoto důvodu rozhodli odvolat trenéra Petera Draisaitla,“ prohlásil spolumajitel klubu Jaroslav Šuda. 



Situace v Pardubicích je kritická. Klub v minulé sezoně zahučel do play out, upínal se k létu, novému startu i práci Petera Draisaitla. Jenže nakonec tenhle sňatek končí rozvodem. Draisaitl neuhrál s Dynamem ani bod. Kromě něj v týmu končí i centr Justin Hodgman a obránce Martin Rýgl.

S Rohlíkem a Martincem budou tým vést ještě stávající asistent Karel Beran a bývalý útočník Michal Mikeska, jenž v klubu pracoval u mládeže. „Jsme přesvědčeni, že tyto změny jsou nezbytné, abychom dosáhli s posíleným týmem na požadované výsledky. Peteru Draisaitlovi děkujeme za působení v našem klubu a vzájemnou spolupráci,“ uvedl Rohlík v prohlášení na klubovém webu.

„Musí být vidět, že všichni pracujeme pospolu a kolektivně. Pak i hráči pochopí, že nemohou hrát, jak se říká, každý pes – jiná ves. Společná myšlenka mi tady dosud chyběla,“ říká Vladimír Martinec, který se do velkého trenérského života vrací po 11 letech. V jednom zápase se na lavičce objevil ještě v roce 2007, ale teprve tohle je jeho návrat do extraligy. Coby šéftrenér bude sledovat tréninky z tribuny a při zápasech bude přítomen na střídačce.

Hradec Králové - Pardubice: Jaroslav Bednář vstřelil gól na 8:2
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Pardubice: Stanislav Dietz přidal sedmý gól Hradce Králové
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Pardubice: Hosté se přece jen dočkali, Bárta vstřelil druhý gól Pardubic
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Pardubice: Po dvou faulech se na ledě strhla bitka
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Pardubice: Gregorc se trefil od modré a přidal šestý gól Hradce Králové
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud