20. září 2016 • 20:15

VIDEA: Mistrovský Liberec vybojoval první domácí výhru, porazil Plzeň 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce porazili v dohrávce prvního kola extraligy Plzeň 2:1 a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Naopak Plzeň prožívá mizerný start do sezony, z pěti utkání dokázala zvítězit pouze jednou a s třemi body se krčí až na dvanácté příčce. Vyrovnaný duel rozhodl v 27. minutě útočník Mário Bližňák, který ještě v minulém ročníku oblékal plzeňský dres.



"Jsem velmi rád, že se mi právě dnes podařilo skórovat. Vypsal jsem před zápasem i nějakou prémii a měl jsem zvláštní motivaci. Spoustu hráčů a dalších lidí v klubu z mého působení znám. Gól proti bývalému týmu vždy potěší a chutná o to víc," radoval se po zápase Bližňák.

Západočeši předvedli bleskový nástup do utkání. Po 61 vteřinách Indrák uvolnil Kubalíka a král střelců předešlého ročníku nedal Willovi v liberecké brance sebemenší šanci. Hned vzápětí si slibnou příležitost připravil Johnson, ale Will byl tentokrát připraven.

Plzeňský nápor pokračoval, Ševc hákoval unikajícího Schleisse a hostující útočník dostal výhodu trestného střílení. Pozorného Willa však nepřekonal. Domácí trenér Pešán si poté vyžádal oddechový čas, aby své mužstvo probral. A podařilo se mu to.

"Dostat gól hned z první střely je vždy nepříjemné. Poté mi ale pomohlo chycené trestné střílení, které mi dodalo hodně sebevědomí. Postupně jsme pak přidávali na aktivitě a dokázali jsme pak vývoj zápasu otočit na svou stranu," řekl po utkání Roman Will, který dostal podruhé za sebou přednost před jedničkou Jánem Lašákem.

Vyrovnat mohl Svačina, Machovský si ale připsal první ostrý zákrok. V polovině první třetiny měl obrovskou šanci hostující Lev, nedokázal však dopravit volný kotouč do opuštěné branky.

Možnost první přesilovky dostali Západočeši, největší šanci měli ale domácí Bílí Tygři. Ordoš se dostal do brejku, proti Machovskému však neuspěl. Vyrovnání tak přinesla až pohledná kombinace z 19. minuty. Stránský našel Pyrochtu a ten vstřelil svou první extraligovou branku.

Druhé dějství začali lépe úřadující mistři a Machovský v plzeňské brance se musel řádně ohánět. Liberecký nápor sílil a odměnou za aktivitu byl domácím vedoucí gól. Bartovičovu střelu dorazil na brankovišti důrazný Bližňák a pokořil tak svého spoluhráče z předešlých dvou sezon.

Třetí libereckou branku mohl přidat Vitásek , Machovský se však vyznamenal. Na druhé straně z dobré pozice tvrdě pálil Čerešňák, také Will byl na místě. "Je to moje první tříbodová výhra v dresu Bílých Tygrů. Pocházím z Plzně, proto jsem hrozně rád, že jsme ji dnes dokázali porazit," radoval se Will.

V úvodu třetí dvacetiminutovky dohrávali Tygři přesilovou hru, s Bulířovou střelou si ale poradil Machovský. Následně hrála dvě početní výhody za sebou plzeňská Škoda, domácí branku však vůbec neohrozila. Naopak vzápětí mohl zvýšit Svačina, jeho střela šla ale těsně mimo.

Definitivní pojistku mohl přidat dnešní oslavenec Šimek , Machovský ale udržel hostům naději na bodový zisk. Tu zhatil faulem Johnson a Liberec si tak závěr zápasu již zkušeně pohlídal.

"Měli jsme výborný vstup do utkání, podařilo se nám rychle skórovat. Vypracovali jsme si i další šance, měli jsme k dispozici trestné střílení, bohužel jsme další branku nepřidali. Domácí poté ožili, postupně nám zápas otočili a byli lepším týmem," řekl kouč hostů Michal Straka.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Pyrochta (J. Stránský, L. Krenželok), 27. Bližňák (Bartovič, D. Špaček ) - 2. D. Kubalík (Indrák, Čerešňák). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Ondráček, Gerát. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3690.

Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Vitásek, Derner, Pyrochta - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, P. Jelínek, L. Krenželok - Bartovič, Bližňák, D. Špaček - Ordoš, Lakatoš, Vantuch. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kubka, Moravčík - Kratěna , Stach, T. Svoboda - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Yellow Horn, Koreis, Johnson - Schleiss, Hrnka, Lev. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud