25. září 2016 • 20:04

Němce potěšila výhra ve Varech. Ale mrzí mě, jaké chodí návštěvy, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Brna se v dnešní dohrávce šestého kola extraligy představili na ledě Karlových Varů jako favorité, ale také jako tým, který jedenáctkrát za sebou na západě Čech nevyhrál v normální hrací době. Dlouhou sérii však dokázali ukončit a radost z toho měl i obránce Ondřej Němec, který na západě Čech pět let úspěšně působil a v roce 2009 v dresu Energie získal i mistrovský titul.



"Nebyl to jednoduchý zápas. Ale čekali jsme to, kluci, kteří jsou v Brně déle, říkali, že tady strašně dlouho nevyhráli. Že se Kometě tady hraje špatně," řekl Němec po výhře 4:2, na které se podílel asistencí.

"Jsme rádi, že jsme tuhle bilanci zde protrhli a získali tři body," těšilo mistra světa z roku 2010. Před dneškem Kometa naposledy v lázeňském městě vyhrála v lednu 2011.

"Možná náš výkon nebyl ideální, ale pro nás jsou prostě důležité tři body. Navíc se nám podařilo dotáhnout se zpátky na špici tabulky," poukázal Němec na fakt, že Brno se posunulo na druhé místo o bod za vedoucí Třinec. Velkou zásluhu na tom měl i brankář Karel Vejmelka, který hostům pomohl 45 úspěšnými zákroky

Němec byl jedním ze čtveřice hráčů Komety, kteří mají za sebou karlovarskou minulost. Dres Energie vedle něj oblékali i Marcel Haščák, Michal Gulaši a Martin Zaťovič .

"Prožil jsem tady krásných pět let a v týmu mám ještě pár kamarádů. Samozřejmě troška nostalgie tady pořád je, akorát mě trochu mrzí, jaké sem chodí návštěvy. Já jsem zvyklý z minulosti na jiné," řekl Němec.

"Samozřejmě se tady hraje jiný hokej, což je ale taky asi dané i situací, která tady nastala. Je mi to líto, protože co jsem tady byl, tak jsme vytvořili skvělý tým a vyhráli jsme titul," poukázal vsetínský rodák na složitou ekonomickou situaci Karlových Varů.

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 9. • 15:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
2:4
ONLINE
25. září
15:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 07:04. Gorčík, 12:48. Dujsík

Hosté: 02:35. Nečas, 11:58. T. Vondráček, 27:22. Trška, 38:00. T. Vondráček

Sestavy

Domácí: Závorka (Honzík) – Harant, Dujsík, Sičák, Baránek, Tomáš Dvořák, Benák, M. Rohan – T. Rachůnek, Stloukal, Kindl – Mullane, Skuhravý, V. Tomeček – Harkabus, Matuš, Gorčík – Gríger, Flek.

Hosté: Vejmelka (Slavíček) – Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, F. Král, Zábranský – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák, H. Zohorna – Dočekal, Hruška, T. Vondráček.

Rozhodčí

Hribik, Hejduk – Rozlílek, Kokrment

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Mladý brankář Karel Vejmelka předvádí svou pružnost
Mladý brankář Karel Vejmelka předvádí svou pružnost

Karlovy Vary - Kometa Brno: Krásná akce Komety vyústila gólem Vondráčka, 2:4
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Kometa Brno: Trška střelou nad levé rameno Závorky poslal Kometu do vedení, 2:3
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Kometa Brno: Hit! Brněnský hráč poslal k zemi Gorčíka
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud