26. září 2016 • 10:50

Plzeňskou krizi má zažehnat Slovák. Nahradí krajana Kubku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Tomáš Slovák se vrací do extraligové Plzně. Na západě Čech naopak končí jiný slovenský bek Branislav Kubka. Škoda tím reaguje na nevydařený vstup do sezony, po šesti odehraných kolech je tým kouče Michala Straky se ziskem čtyř bodů až dvanáctý.



"Očekáváme, že Tomáš zvedne naši obrannou hru. Je to zkušený bek, který zná místní prostředí, v Plzni se zasloužil o zisk titulu a byl i nejlepším obráncem ligy," řekl sportovní manažer Tomáš Vlasák o třiatřicetiletém bekovi.

Odchovanec Košic působil v Plzni v letech 2012 až 2014 a před třemi lety se podílel na zisku mistrovského titulu Indiánů. Následně byl vyhlášen i nejlepším obráncem české extraligy.

Z Plzně odešel do Hradce Králové, ještě v průběhu sezony 2014/15 však zamířil do Švédska. Slovák v Česku působil i v části předešlého ročníku nejvyšší soutěže, kdy hájil barvy Třince. Aktuální sezonu začal v Žilině. "Od Tomáše si slibujeme nejen zkušenosti, ale i více důrazu v obraně. Zároveň však musí v týmu někdo skončit a padlo to na Braňa Kubku," dodal Vlasák.

Osmadvacetiletý Kubka začal v Plzni třetí sezonu, v dosavadních šesti zápasech si nepřipsal ani bod. Rodák z Detvy odehrál za tým celkem 116 utkání, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal osmnáct asistencí.

Výměna Slováka za Kubku podle všeho nebude jedinou změnou v plzeňském kádru. "Pracujeme i na dalších změnách a uvidíme, zda se nám všechno podaří," dodal Vlasák.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud