27. září 2016 • 21:00

Plzeň je v krizi. Ale o rezignaci vůbec nemluvíme, říká asistent trenéra

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronz je minulostí. Hokejová Plzeň se krčí u dna extraligové tabulky. V úterý padla i v Mladé Boleslavi (2:3) a po sedmi zápasech má na kontě jen čtyři body a patří jí 12. místo. „O rezignaci nemluvíme, to vůbec ne!“ odmítl důrazně Ladislav Čihák, asistent hlavního kouče Michala Straky.



Plzeňská kabina připomíná saunu. Je tam nedýchatelná atmosféra. Nervozita je znát. Začátek do nové sezony se hrubě nepovedl. Když šatnu po úterním utkání (2:3 v Mladé Boleslavi) opustil majitel a generální manažer Martin Straka, ani nemohl mluvit. Na žádost Sportu o rozhovor jen zamítavě zakroutil hlavou.

Přitom mizerná bilance zkraje ročníku jde především za jeho bratrem, který plní funkci hlavního trenéra. „Jen zbabělec utíká z boje. My budeme bojovat do poslední chvíle,“ řekl za něj k rezignaci na tiskové konferenci asistent Čihák.

Příčiny bodového půstu však vyjmenovat nedokázal. „Na to se strašně těžce odpovídá. Naposledy jsme měli výbornou sezonu, mančaft se pak trochu obměnil, odešli nám Jakub Jeřábek, který byl v obraně skvělý, Mário Bližňák, Erik Hrňa… To jsou všechno vynikající hráči. Obranu jsme omladili. Popisovat příčiny, o tom se těžce mluví, nechytnete začátek, přijde lehká nervozita a čekáte na body, zatímco ostatní vyhrávají. My se z toho musíme jen poučit, nesmíme ustoupit,“ nabádal.

Mladá Boleslav - Plzeň: Kubalík měl v závěru druhé třetiny obrovskou šanci
Video se připravuje ...

Připomněl také, že porážky byly těsné. „Musíme čekat, kdy takhle konečně začneme vyhrávat my. Jestli jsme se uspokojili, težko říct… Hráči jsou, doufám, natolik profesionální, že nová sezona začíná od nuly, a jestli máte medaili, tak to už je zapomenutý,“ dodal.

Slova ze sebe těžce soukal i Jaroslav Kracík. Přitom on v Boleslavi vykřesal naději na body, když minutu před koncem třetí třetiny proměnil trestné střílení a snížil na 2:3, Plzeň však už nevyrovnala. Předtím jí však domácí góly přímo nabízeli, ale indiáni ke konci třetí části neproměnili ani více než minutovou přesilovku pěti proti třem.

„Takovouhle situaci jsem zažil hodněkrát, musíme na trénincích makat a věřit, že to přijde. V pátek musíme vyhrát. Je to jenom o hlavách,“ přiznal Kracík.

Jestli už však hlavy hráčů nebude zvedat pozměněný realizační tým…

Mladá Boleslav - Plzeň: Tomáš Hyka vstřelil gól na 3:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Kracík proměnil trestné střílení a vykřesal Plzni naději, 3:2
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud