30. září 2016 • 21:45

Kometa přišla o tři body v poslední minutě. Podělali jsme to, věděl Němec

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát prohrávali hokejisté Komety Brno v Pardubicích, přesto ve třetí třetině všechno spělo k jejich výhře. Tříbodový Marcel Haščák stál za obratem na 3:2 a dvě minuty před koncem hráli Brňané v pěti proti třem, ani to jim ale na uhlídání výsledku nestačilo. Pardubice se ubránily, už ve čtyřech se dostaly dopředu a Tomáš Rolinek vyrovnal. A tak, přestože Kometa vyhrála 4:3 v prodloužení, mísily se v jejích hráčích dojmy.



Nicotných 49 vteřin dělilo Pardubice od další porážky. Takové, kterou rozhodně nepotřebovaly, protože po výměně trenéra a prvním bodovém zisku v minulém kole se zvedaly a Kometu doma bojovným výkonem trápily, přestože favorizovaný soupeř byl lepší.

Až udělali hosté chybu v poslední minutě, puk se dostal do jejich pásma, kde se dva hráči Komety srazili a Tomáš Rolinek si sám před brankářem Karlem Vejmelkou poradil. Obehrál ho a zasunul. V čase 59:11 zaplavila arénu radost z vyrovnání.

„Možná to vypadalo, že pořád míchám, ale já jsem nevěděl, co s pukem. Tak jsem si ho přehazoval jako horký brambor,“ přiznal Rolinek s úsměvem. „Čekal jsem, co udělá gólman. Nakonec mu to propadlo pod rukou. Hezký gól to nebyl, ale já hezké nedávám.“

Pardubice - Kometa Brno: Tomáš Rolinek vyrovnal na 3:3
Video se připravuje ...

Pardubický kapitán si dokonce na začátku gólové akce myslel, že jeho tým půjde do dalšího dvojnásobného oslabení. Když se brněnští hráči srazili, bál se, že rozhodčí přeruší hru, hvizd však nepřicházel. Tak toho využil. „S pomocí Petra Hubáčka. Od něho to byla skvělá práce,“ pochválil spoluhráče a brněnského patriota.

To hosté se vyrovnávali s tím, že přišli o plný bodový zisk. Našli recept na vynikajícího brankáře Jakuba Štěpánka, který je trápil celých 65 minut, dali mu tři góly v základní hrací době. Směřovali k výhře.

„Jsem z toho trochu v rozpacích, byl jsem snad u všech gólů, co jsme dostali, nejméně dva beru na sebe. A ten závěr… Věděli jsme, že po nás půjdou, že nemají co ztratit. Napadali ve čtyřech, a my místo toho, abychom se puku zbavili, plácli ho do středního pásma, tak uděláme chybu. Stalo se, i tak máme dva body, tak bych nad tím až tolik nebrečel, ale musím říct, že jsme to s prominutím trochu podělali,“ uvědomoval si útočník Vojtěch Němec, autor vítězné trefy.

Kometa tak navlas zopakovala výsledek z jarního zápasu 51. kola základní části, kdy si výhrou 4:3 v prodloužení zajistila v Pardubicích postup do předkola.

„Jsem velmi rád, protože taková vítězství upevňují kolektiv. Pardubice hrály fakt výborně. Chyb se musíme vyvarovat, to je jasné, ale Pardubice hrály fakt dobře. Nemůžu proti nim říct půl slova,“ líčil brněnský útočník Marcel Haščák, autor dvou gólů. Ten na 2:2 byl parádní, trefil v přesilovce přesně k tyčce. „To se nedalo chytit. To bylo tak trefené, že to Štěpánek nemohl mít. Jak jsem tam měl dost času, tak jsem si to nachystal a dal jsem to k tyčce. Štěpánek neměl šanci, takovou mám zkušenost,“ zhodnotil svoji perfektní střelu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud