4. října 2016 • 17:15

TOP 5 propadáků v extralize: Kanaďan, Američan, Slovák, Čech a Fin

Autor: ryp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Od těchto borců se rozhodně čekalo víc.Od těchto borců se rozhodně čekalo víc.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Měli být oporami, v barvách mužstva zářit, ale neklape to. I to se stává. Spoléhali na ně fanoušci, vedení klubu jim věnovalo plno prostoru na ledě a také značné ohodnocení, ale zůstaly oči pro pláč. Tedy zatím. I když u jedničky žebříčku deníku Sport tento stav už neplatí, Justin Hodgman Pardubice opustil. Kdo jsou další členové žebříčku?

  • 5. Tuomas Tarkki, brankář (Mladá Boleslav)

    Tuomas TarkkiFoto ČTK

    Zápasy: 2
    Výhra: 1
    Průměr gólů na zápas: 5
    Procentuální úspěšnost zákroků: 86,21%

    Posila z nouze. Zkušený Fin přišel do Mladé Boleslavi hasit kritickou situaci po nečekaném útěku Davida Ritticha do Calgary. Loni dotáhl Jyväskylu do semifinále finské ligy a v extralize měl prý patřit mezi nejlepší. Jaká je realita? Tarkki většinu zápasů proseděl pod dekou na střídačce, protože ho z branky vytlačil Jan Lukáš. Gólman, který ještě nikdy nikde nebyl jedničkou.

  • 4. Dominik Uher, útočník (Sparta)

    Dominik UherFoto Michal Beránek (Sport)

    Zápasy: 7
    Body: 1 (0+1)
    +/-: + 2
    Čas na ledě: 17:19

    Zahrál si dva zápasy za Pittsburgh a v hlavě sní o tom, že se do NHL vrátí. Jenže to bude muset ještě hodně přidat. Třiadvacetiletý útočník si zatím těžce zvyká na úplně jiný styl hokeje v Evropě, po extraligových ledech se zatím potuluje, možná byste si ho v zápase ani nevšimli. Výsledkem je jediná asistence v sedmi zápasech, přitom prostoru v prvních dvou formacích dostává víc než dost.

  • 3. Ryan Potulny, útočník (Mountfield HK)

    Ryan PotulnyFoto ČTK/AP

    Zápasy: 9
    Body: 4 (1+3)
    +/-: - 3
    Čas na ledě: 14:36

    Pravda, během zápasu předvede tak dvě geniální nahrávky. Jenže tyhle záblesky nevyváží velké množství zbytečných ztrát. Když má puk, Hradec většinou končí v útočném pásmu. Neuchvátil rychlostí, zápalem, střelou ani kdovíjakou technikou. Trenéři s ním jsou trpěliví, pořád mu věří. Ale nebude to trvat věčně. Pokud se nezlepší, řekne si o ukončení smlouvy.

  • 2. Milan Bartovič, útočník (Liberec)

    Milan BartovičFoto ČTK

    Zápasy: 8
    Body: 2 (0+2)
    +/-: - 2
    Čas na ledě: 15:26

    Slovenský kanón kdysi v Liberci sbíral téměř bod na zápas, poslední čtyři roky válel ve Slovanu KHL a v létě se stal největší posilou Bílých Tygrů. Tenhle návrat zatím nevychází, očekávaný kanonýr je plonkový. V osmi zápasech nedal jediný gól, má jen dvě asistence. To je od něj málo. Úřadující šampiony od začátku sezony trápí koncovka, zodpovědnost za to musí nést také on sám.

  • 1. Justin Hodgman, útočník (Pardubice)

    Justin HodgmanFoto Michal Beránek (Sport)

    Zápasy: 5
    Body: 2 (0+2)
    +/-: - 4
    Čas na ledě: 18:08

    Bylo vidět, že hokejovým uměním by většinu pardubické kabiny strčil do kapsy. Jenže prachbídně bránil, dělal si na ledě, co chtěl, navíc mu jeho pozici komplikovala poněkud složitější povaha. Prezentován byl jako největší letní posila, eso do první lajny. Realita? Po pěti zápasech ho klub vyrazil. Tohle byl velký krok vedle. Teď podepsal smlouvu s finským Lahti.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud