8. října 2016 • 11:21

Posila jako hrom. Do Vítkovic přichází syn slovenské legendy Yan Stastny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Vítkovic posílil americký útočník Yan Stastny. Synovi slovenské legendy Petera Šťastného nevyšel pokus o návrat do NHL, o který usiloval na kempu St. Louis. Právě v dresu Blues nastupoval ve slavné zámořské lize naposledy v ročníku 2009/10. Poté působil v KHL, německé a švédské lize. Uplynulou sezonu strávil v německém Schwenningenu.



"Yan Stastny je zkušený hráč, od kterého si slibujeme zlepšení produktivity," uvedl trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr na klubovém webu. "Zápas v Liberci byl dalším potvrzením toho, že na defenzivní straně nám to jde, protože jsme letos venku nedostali více než dva góly. Ale teď je potřeba přidat v ofenzivě a zkušený hráč, jakým Yan je, nám v tomto může pomoci. Věříme v to," dodal Petr.

Jeho svěřenci v pátek na ledě obhájce titulu prohráli 1:3 a v tabulce jsou desátí. V devíti zápasech dali jen 15 gólů.

Čtyřiatřicetiletý Stastny se narodil v Québecu, má však americké občanství a reprezentoval USA na třech světových šampionátech. V NHL debutoval v roce 2006 v dresu Edmontonu, za Oilers, Boston a St. Louis v soutěži odehrál 91 zápasů s bilancí šest gólů a deset asistencí.

V elitní zámořské soutěži se neprosadil tak jako jeho mladší bratr Paul, který od roku 2014 nastupuje právě za St. Louis. Třicetiletý Paul Stastny, který byl dříve dlouho oporou Colorada, má na kontě 676 utkání v NHL.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud