Jiří Punčochář
10. října 2016 • 04:56

Zákrok na mladý klenot Komety spustil rvačky. Pěkný pohled, děkoval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Hvězdy brněnské Komety v zápase s Libercem (5:1) názorně ukázaly, co se bude dít, když si někdo vyšlápne na jejich mladou hvězdičku 17letého Martina Nečase. Zákrok, kterým ho Petr Jelínek z Liberce poslal na led, mstil osobně Martin Erat, muž s bezmála tisícem zápasů v NHL, hned na to se za Kometu porvali Tomáš Malec a Jan Káňa. Rozhodčí vyměřili celkem 54 trestných minut.



Petr Jelínek si na konci druhé třetiny za stavu 3:0 pro Kometu našel na otevřeném ledě nepřipraveného Martina Nečase, opěvovaného centra brněnské první formace, a ramenem ho poslal k ledu. Odpověď byla rychlá: Eratova odveta a bitky, v nichž se proti sobě postavili Tomáš Malec s Jaroslavem Vlachem a Jan Káňa s Dominikem Lakatošem.

„On (Nečas) jel po levé straně, já jsem si ho najel, tělem jsem ho trefil. Kluci od nich se pak šli mstít, to je součást hokeje. Nemám jim to za zlé, udělal bych to taky,“ říkal Jelínek. „Myslím si, že to na Nečase bylo čisté,“ nabídl svůj pohled.

Stejný měl i na ledě hlavní rozhodčí, když diskutoval s domácí střídačkou. Na ní měl naopak brněnský kouč Libor Zábranský jasno o opaku: "To čistý nebylo. Ne,“ zachytily jeho verzi ruchové mikrofony České televize.

Kometa Brno - Liberec: V Brně se to servalo! Erat mstil Nečase, Vlach se pustil do Malce, Lakatoš si to rozdal s Káňou
Video se připravuje ...

Dlouho se nehrálo, než si hráči na ledě všechno vyřídili. Jelínek popřel, že bych chtěl ostrým zákrokem nastartovat prohrávající mužstvo. „Normální souboj, hrál jsem mu do těla,“ vysvětloval. To zbývající dvojice už se našly účelově – například Vlach hrál do té doby jenom 56 vteřin. Ve rvačce, kterou nad Malcem vyhrál, se dost možná vyčerpal víc než ve dvou předchozích střídáních dohromady.

Ani Káňovi s Lakatošem nedělalo problémy poměřit si síly a Káňa svému soupeři přetáhl dres přes hlavu. „Jo, to je náš Wayne Gretzky. Ten se toho nebojí, jeho baví si zaboxovat,“ glosoval Káňovu potyčku střelec brněnského hattricku Martin Zaťovič .

Spokojený s vyzněním situace byl i Nečas. Zápas dohrál v pohodě, kromě menší bolesti za krkem problémy neměl. A nadchlo ho, že se o něco snažil postarat Erat. „Ze začátku (po zákroku) jsem se na led moc nedíval, ale pak začaly ty rvačky. To bylo pěkné. Klukům jsem za to hodně vděčný. Nečekal jsem, že se za mě porve někdo jako Martin Erat. Kdyby se to stalo jemu nebo Kvápovi, zastanu se jich taky,“ sliboval s úsměvem. Jestli ho Jelínek fauloval nebo ne si jistý nebyl. „Neviděl jsem ho, nebyl jsem připravený. Trochu jsem možná dostal na hlavu, ale jsem v pohodě,“ pokyvoval.

Problém se souboji neměli ani hosté. Na trestné lavici třem rváčům problikávaly tvářemi úsměvy, žádná zlá krev. „Kluky to asi baví. Sice mají všichni rozbité ruce, ale asi jsou spokojení,“ říkal i Zaťovič.

Kometa Brno - Liberec: Hattrick! Zaťovič se trefil potřetí v utkání, 5:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud