10. října 2016 • 15:20

Zohorna jde na hostování do Pardubic: Mělo by mu to pomoct, vysvětlil kouč Komety

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Pardubic posílil na měsíční hostování útočník Hynek Zohorna z Komety Brno. Šestadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu bude moci poprvé nastoupit v pátečním utkání 12. kola extraligy doma proti Plzni. V úterní dohrávce proti Zlínu hrát nemůže, protože v 6. kole už nastoupil za Kometu na ledě Karlových Varů.



Pardubice prohrály tři z posledních čtyř zápasů a jsou předposlední s jednobodovým náskokem na Karlovy Vary. "Již na tiskové konferenci po (nedělním) utkání ve Vítkovicích jsem uvedl, že vyvodím důsledky z naší slabé produktivity, a to hned v pondělí. Prvním krokem je dohoda s Kometou Brno na hostování Hynka Zohorny," uvedl v tiskové zprávě trenér a generální manažer Dynama Pavel Rohlík.

Zohorna v této sezoně v osmi duelech za Kometu nebodoval. Celkem má v extralize na kontě 284 zápasů a 102 bodů za 42 branek a 60 asistencí. "Očekáváme od něj zvýšení konkurence v našem útoku, aktivní hru směrem do branky. Chceme zlepšit naši produktivitu v zakončení," doplnil Rohlík.

„Hostování Hynka Zohorny má stejný význam jako u Tomáše Vondráčka, který hostuje v Plzni. Chceme, aby oba kluci měli víc prostoru a času na ledě. Samozřejmě chceme vidět naše mladé hráče v akci. Třeba Matěj Novák výborně zvládl utkání s Libercem. Také bychom chtěli dát prostor Vlastovi Dostálkovi, který je nejlepším střelcem první ligy a je to náš hráč. Hynkovi by měla měsíční zkušenost v Pardubicích pomoct. Kometa pro něj do této doby byl jediný extraligový klub, ve kterém hrál," řekl pro oficiální stránky Komety majitel klubu a hlavní kouč Libor Zábranský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud