Pavel Ryšavý
11. října 2016 • 16:30

Velký talent Zadina se chystal utéct z Česka. Pardubice to zarazily

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Kanady tahle zpráva přiletěla jako pořádně ostrý šíp. Filip Zadina, největší pardubický klenot, který klub za poslední roky vychoval, měl patrně namířeno do Skandinávie. Střelec reprezentační osmnáctky vypadl z extraligového kádru a údajně chtěl podepsat dvouletou smlouvu ve Švédském klubu. Nakonec z celé akce nejspíš sejde, hráč má platný kontrakt v Dynamu.



Namalované to bylo hezky, šestnáctiletý dorostenec Filip Zadina si urve místo ve druhém útoku, bude chodit na přesilovky a pomalu se z něj stane extraligová senzace.

Realita je jiná. Odehrál za Pardubice sedm zápasů, klubu se nevede moc dobře, je třináctý, na testování šikovného mládence není prostor. Zadina se propadal sestavou, nezářil. Ztrácel jednoduché puky, kazil nahrávky. Viditelně nebyl v pohodě, v jaké zářil na posledním Hlinkově memoriálu.

Naposledy za Dynamo nastoupil 30. září proti Kometě, od té doby je mimo sestavu a hraje za juniory.

O jeho odchodu z Pardubic informoval Vancouver Giants, klub z WHL, který na něj získal práva pro kanadskou juniorku. Zpráva vyšla ven vlastně spíš mimochodem. Týmy mohou mít jenom dva cizince a na soupisce Giants najdou místo Rus Osipov a Slovák Bondra.

Na mladého Čecha už zámořský celek odmítl dál čekat. „Filip Zadina podepsal dvouletou smlouvu ve Švédsku a do budoucna mu přejeme jenom to nejlepší,“ informoval Vancouver na svém Twitteru.

Hráčův zástupce Michal Leinberger se k celé situaci vyjadřovat nechtěl: „Z respektu ke klubu HC Dynamo Pardubic a při ochraně zájmů klienta teď danou věc komentovat nemohu, nezlobte se.“

Pokud měl Zadina vážně v plánu odejít, postavil se mu do cesty platný kontrakt v Dynamu. To totiž nemá ani ve snu plány ho momentálně někam zdarma pouštět.

Čistě teoreticky, pokud by Zadina odehrál opravdu dva roky ve Švédsku, pak šel na draft a podepsal smlouvu s klubem NHL, Pardubice by za výchovu nedostaly peníze. Kompenzace by putovala do Švédska. „Filip Zadina je hráčem Dynama, dnes nastoupil za juniory a žádnou transferkartu jsme nepodepsali,“ stroze sdělil deníku Sport generální manažer Pardubic Pavel Rohlík.

Jako v drtičce si v zamotaném příběhu musí připadat Marek Zadina, hráčův otec. Na jedné straně bývalý vynikající hokejista a rodič, který si přeje pro svého syna to nejlepší, na druhé trenér v pardubické juniorce.

Podle informací deníku Sport by se v nejbližších dnech nemělo nic na setrvání Filipa Zadiny v Pardubicích měnit. Útočník bude nastupovat v juniorské extralize a rvát se o to, aby se vrátil do extraligového kádru.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud