Pavel Ryšavý
11. října 2016 • 22:08

Connor McGoiš ze Zlína? Dal gól a ukázal, že je hodně ostrý chlapík

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Natáhl zlínský dres s číslem 97 a šel v Pardubicích na věc. Byla z toho premiéra snů. Jiří Goiš nastoupil poprvé v životě v základní části Tipsport extraligy.  Hned dal gól a ještě se porval. Stejné numero nosí v NHL Connor McDavid, ale Goiš je z trochu jiného těsta. Drsnějšího. „Náhoda, že na mě tohle číslo zbylo. Ani nevím, kdo si ho před sezonou nechal připravit,“ usmíval se po zápase.



K dobré náladě měl důvod. Jeho Zlín slavil výhru 3:2, jeho gól všechno začal. „Míra Blaťák mě trefil asi do zad. Brankář Pardubic byl zmatený, čekal, že puk poletí za branku, já ho jen z otočky zametl směrem k němu,“ vybavil si šťastný moment.

Je mu 27 let, celou kariéru nastupuje hlavně v první, nebo druhé lize, od roku 2011 patří Přerovu. Do extraligy si odskočil jenom jednou, na konci minulé sezony si za Zlín vyzkoušel play off. Další zkušenosti s elitní soutěží? Nula. V první lize platí za tvrďáka, sbírá body i trestné minuty.

Pardubice - Zlín: Jiří Goiš překvapil Jakuba Štěpánka - 0:1
Video se připravuje ...

Když si všimnete jeho svalů, jak hrají pod propoceným tričkem, nechtěli byste ho naštvat. Každé zamračení mu na ledě věříte. V Pardubicích si jednou zašermoval pěstmi kolem domácí branky. „Trenéři to po mně tvrdou hru chtějí, nevyhýbám se jí. Myslím, že tyhle momenty občas pomohou tým nastartovat, snažím se ukázat, že můj tým nedá nikdy nic zadarmo,“ popisoval svůj styl hokeje.

A byl v něm dobrý.

Zápas si vyloženě vychutnal. Hrál zodpovědně, Zlín vyhrál, on se trefil. „Co víc si přát? Ještě v pondělí jsem netušil, jestli vůbec budu hrát. Až v úterý dopoledne po tréninku se kluby domluvily, že to tak bude. Zlín má zraněné a já jsem rád za šanci,“ upřímně přiznal.

Pardubice - Zlín: Jiří Goiš se dostal do křížku s Nicholasem Schausem
Video se připravuje ...

A jestli si řekl o prodloužení svého extraligového snu? Kdo ví. „Uvidíme, jak to bude pokračovat dál. Vracím se do Přerova, ve středu hrajeme zase první ligu. Nevím, jak se kluby domluví dál,“ pokrčil jen rameny.

Connor McGoiš si každopádně řekl o další zápas.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud