13. října 2016 • 21:54

Rohlík krotí pardubické davy: Situaci změním, od toho tu jsem

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V extralize najdete jenom dva muže, kteří klub nevlastní, ale stejně v něm mají absolutní moc, Jakuba Petra a Pavla Rohlíka. Oba mají na vizitce napsáno generální manažer a trenér. Jenže tady podobnost končí. Zatímco u prvního to byl plán a Vítkovice relativně šlapou, mají desítku na dostřel, u druhého to bylo nouzové řešení. Z kanceláře sestoupil probrat Pardubice a nejde to vůbec hladce.



Naposledy proti Zlínu se proti Rohlíkovi postavilo publikum. Vyvolávalo jeho konec, na ledě pak po utkání přistálo několik rohlíků. Po pěti kolech vyhodil Petera Draisaitla, který s Dynamem nezískal ani bod, do funkce se instaloval sám. Je lepší, ale žádná velká sláva se zatím nekoná. Šest zápasů, šest bodů. Jeho armáda se dál peče s Karlovými Vary na chvostu tabulky. A první desítka zběsilým tempem utíká. 

Fanoušci mu vyčítají, že se od nich odstřihl. Nereaguje na jejich dotazy na klubovém fóru, irituje je, že generální manažer přestřihl komunikační kabel. Přitom při nástupu do funkce sliboval, jak všechno bude šlapat. „Od začátku jsem otevřen vzájemným osobním diskuzím, chodím mezi lidi, mluvím s nimi, naposledy ve čtvrtek. Místo komunikace na sociálních sítích si pojďme všechno vždycky vyříkat z očí do očí. Na tiskové konferenci po utkání jsem prohlásil, že chápu, že jsou nespokojeni a že jejich názor respektuji. Nehrajeme tak, jak si všichni přejeme. Ale já situaci změním. Jsem tu od toho,“ věří si.

Pardubice - Zlín: Svérázný protest fanoušků, na led přistály rohlíky
Video se připravuje ...

Od chvíle, co vyhodil Draisaitla, se v týmu stalo docela dost věcí. Odešli Justin Hodgman, Martin Rýgl a Branislav Rapáč. Přivedl Tylera Redenbacha, Filipa Nováka a naposledy z Brna Hynka Zohornu, který ve hvězdami nadupané Kometě neměl stabilní místo. „Naši útočníci v posledních dvou zápasech nedali gól a řeším to. Prvním krokem je angažování Hynka, od kterého očekávám, že zvedne naši produktivitu. Další kroky chystáme, o všem se radíme v trenérském týmu,“ prohlásil. „Na trénincích provádíme speciální cvičení, které jsou zaměřeny na důrazné zakončení. Máme kvalitní útočníky, kteří dokáží být produktivní, jenže teď byli na suchu,“ dodal.

Další průvan v Pardubicích nejspíš ještě přijde: „Nikdo nemohl čekat, že po provedených změnách jak mávnutím kouzelným proutkem budeme vyhrávat. Bude to velmi náročné se zvednout do pater, kam chceme. Já ale tomuto týmu věřím, že to dokážeme. Jsme připraveni mužstvo posílit, abychom se posunuli výše.“

Jestli mu to nevyjde? Klidně se může stát, že rozhněvaní fanoušci Dynama v protestech vůči jeho osobě přitvrdí. Pár kusů pečiva na ledě po minulém utkání by bylo jenom slabým odvarem. Nespokojenost v Pardubicích se teď dá měřit. Na rohlíky...

Pardubice - Zlín: Jiří Goiš se dostal do křížku s Nicholasem Schausem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud