15. října 2016 • 04:56

Nečase chválí, ale brzy může odejít. V Chomutově ho sledoval i Washington

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ledě zaujme na první pohled mřížkou na helmě, kterou musí kvůli nízkému věku nosit. Už po několika vteřinách hry ovšem Martin Nečas ukáže, že to s pukem umí a po boku Martina Erata a Marka Kvapila hraje právem. Po dvanácti kolech má na kontě slušných sedm bodů (3+4) a poslouchá chválu ze všech stran. Logicky si tak vysloužil zájem agentů, kteří ho sledovali i na ledě Chomutova. 



A rozhodně se nejedná o malý zájem. Podle informací sledovalo nadějného útočníka 25 párů očí, z nichž jedny patřily například skautovi Washingtonu. Brněnská hvězdička se netají svým snem, kterým je právě NHL. Cesta do ní bude ovšem ještě zapeklitě náročná. Nečas ovšem naznačuje, že na ni má.

Na ledě tráví v průměru necelých čtrnáct minut a svým elánem oživil elitní lajnu se zkušenými Martinem Eratem a Markem Kvapilem. O respektu svých spoluhráčů svědčí také událost z posledního domácího utkání s Libercem, v němž Martin Nečas schytal tvrdý čistý hit od Petra Jelínka. Mladičký útočník zůstal po tvrdém zákroku ležet na ledě, zatímco Erat se jel za svého kolegu pobít.

Supertalent Komety: Na tréninky musím pěšky, mým snem je NHL, říká Nečas
Video se připravuje ...

„Mělo by se to stávat pravidelně. Martin si zasloužil, abych se za něj postavil,“ řekl po utkání bývalý hráč Nashvillu, Washingtonu i Arizony. Právě druhý jmenovaný klub sledoval kapitána vítězného letošního šampiona Memoriálu Ivana Hlinky na ledě Chomutova, a kdo ví, zda po něm v budoucnu nesáhne.

Setkání s libereckým Jelínkem však ukázalo, že na zámoří potřebuje Nečas zesílit a zpozornět. O jeho hokejových kvalitách ovšem není pochyb a také proto se rodák z Nového Města na Moravě stává oblíbencem brněnského publika. To určitě věří, že ho bude bavit ještě dlouhou dobu.

Podobné osvěžení totiž potřebovala také celá Tipsport extraliga. 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud